Comisia comuna a Senatului si Camerei Deputatilor pentru elaborarea propunerii legislative de modificare a Constitutiei se reuneste luni in prima sa sedinta, dupa ce plenul reunit al Parlamentului a aprobat pe 13 februarie constituirea si componenta acesteia, informeaza Agerpres.

Potrivit deputatului PNL Alina Gorghiu, comisia ar urma sa se reuneasca la ora 16,00.

Comisia este condusa de presedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu, si are 23 de membri iar pentru ca sedintele sa poata avea loc este necesar un cvorum de doua treimi.

PSD are noua membri in comisie: Ion Chelaru (vicepresedinte), Florin Iordache (secretar), Ciprian Nica, Florin Emacu, Daniel Florea, Gabriela Podasca, Ovidiu Dontu, Toni Grebla si Viorel Chiriac.

PNL are sase membri: Crin Antonescu (presedinte), Tudor Chiuariu, Petre Roman, Alina Gorghiu, George Scutaru si Dan Motreanu.

PDL are trei membri si anume: Valeria Schelean (vicepresedinte) si Alin Tise, Gabriel Andronache.

Din partea PP-DD fac parte Daniel Fenechiu (vicepresedinte) si Haralambie Vochitoiu.

UDMR l-a desemnat pe Mate Andras (vicepresedinte), minoritatile nationale - pe Varujan Pambuccian (secretar), iar PC - pe Bogdan Ciuca (vicepresedinte).

Potrivit vicepremierului Liviu Dragnea, printre modificarile pe care parlamentarii intentioneaza sa le aduca legii fundamentale se numara introducerea in Constitutie, pana la sfarsitul acestui an, a notiunii de regiune.