Fostul primar al municipiului Bacau si patron al echipei de fotbal FCM Bacau, Dumitru Sechelariu, a murit in aceasta dimineata, informeaza posturile de stiri. Dumitru Sechelariu a fost operat pe 5 februarie la Spitalul Floreasca din Capitala, unde fusese internat din 2 februarie, ca urmare a unor probleme la coloana vertebrala. La scurt timp dupa interventia suferita, Sechelariu a intrat in coma, a fost resuscitat, insa starea sa a ramas in continuare grava, potrivit Mediafax.

Dumitru SechelariuFoto: Agerpres

Potrivit posturilor de stiri, Dumitru Sechelariu ar fi suferit de cancer pulmonar.

Sambata trecuta, Dumitru Sechelariu a fost transferat de la Bucuresti la o clinica din Viena, la cererea expresa a familiei.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presa al spitalului Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, Sechelariu a fost internat la Floresca in 2 februarie, prin transfer de la Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iasi, pacientul fiind atunci constient, cooperant si cu parametrii functiilor vitale in limite fiziologice.

Potrivit unor surse medicale, citate de agentia de presa, acesta fusese internat in Spitalul de Urgenta din Iasi in 31 ianuarie, cu afectiuni la coloana vertebrala, fiind in imposibilitatea de a se deplasa.

Mediafax informeaza, citand comunicatul de presa, ca in zilele ce au urmat transferului de la Iasi, Sechelariu a fost supus mai multor investigatii imagistice si de laborator, in vederea stabilirii starii biologice de moment si a planului terapeutic, iar marti, 5 februarie, a fost supus unei interventii chirurgicale, evolutia postoperatorie imediata fiind favorabila.

In februarie 2010, fostul primar Dumitru Sechelariu a fost supus unei interventii chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, dupa ce a suferit un preinfarct. Dupa cateva zile, Dumitru Sechelariu a fost retinut de procurorii DNA intr-un caz de coruptie, in aceeasi zi facandu-i-se rau si ajungand la Spitalul Judetean Bacau, unde a fost internat sub paza.

Dumitru Sechelariu fusese retinut in cazul directorului SC Transport Public SA Bacau Iuliean Sutu, acuzat ca a oferit unor denuntatori bani pentru a interveni pe langa judecatori ai Curtii de Apel Bacau in scopul pronuntarii unei sentinte favorabile in dosarul privind un litigiu comercial. Ulterior, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a respins cererea Directiei Nationale Anticoruptie de arestare a fostul edil bacauan.

Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacaului, din partea PSD, in perioada 1996-2004.

In iunie 2005, fostul primar al Bacaului a fost arestat, fiind cercetat in legatura cu mai multe afaceri referitoare la schimburi si achizitii de terenuri, precum si la atribuirea unor lucrari. Astfel, in perioada februarie 2000 - mai 2004, Consiliul Local Bacau a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafata totala de care au beneficiat Sechelariu - prin firmele Letea SA, Selena SRL, Desteptarea SA - si alte 15 persoane fizice si juridice fiind de 79.744 de metri patrati, primiti din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacau, afimau procurorii anticoruptie.

Din totalul suprafetei de teren cedate la schimb de CL Bacau (108.299 de metri patrati, in valoare de peste 77 miliarde de lei fara a include terenurile pentru care nu exista evaluare), Sechelariu si societatile comerciale Letea SA, Selena SRL si Desteptarea SA - la care acesta era actionar - au beneficiat de 57.979 de metri patrati, valorand aproximativ 40,6 de miliarde de lei, sustineau anchetatorii.

Si la vremea respectiva, la doua zile dupa ce a fost incarcerat, lui Sechelariu i s-a facut rau, acuzand dureri puternice in piept si fiind dus la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Revenim cu informatii