Vitalie Proca, acuzat ca, in noiembrie anul trecut, a impuscat un barbat pe o strada din Bucuresti, este suspectat ca in martie l-ar fi impuscat pe un prosper bancher rus in fata apartamentului sau din Londra, relateaza The Sun, in editia electronica de vineri, preluata de Mediafax.

Proca, in varsta de 33 de ani, a fost prins la Moscova cu sprijinul politiilor din Rusia, Italia, Republica Moldova si al Scotland Yard, el fiind cautat atat pentru impuscarea unui tanar, cu un Kalasnikov, in cartierul Vitan din Bucuresti, cat si pentru o fapta similara pe care ar fi comis-o in primavara anului trecut, pe teritoriul Marii Britanii, a precizat seful Politiei Romane.

Barbatul impuscat in cartierul Docklands din Londra este fostul bancher rus Gherman Gorbuntov, in varsta de 46 de ani, care a supravietuit atacului din martie, cand a fost impuscat de sase ori, afirma The Sun.

Conform ziarului rus Komsomolskaia Pravda, Gherman Gorbuntov era cautat de autoritatile din Republica Moldova pentru infractiuni financiare. Procurorii moldoveni au initiat mai multe anchete in cazul lui Gorbuntov, care a fost proprietarul Universalbank in Republica Moldova, o companie inchisa in februarie.

Moldoveanul Vitalie Proca este acuzat de tentativa de omor calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, pe numele sau fiind emis un mandat international de arestare preventiva din 18 ianuarie 2013.

Autoritatile romane au declansat procedura de extradare a lui Proca din Moscova, pentru a fi cercetat in Romania.