Directorul Combinatului Oltchim, Mihai Balan, ramane director general la Oltchim inca 30 de zile. Apoi, actionariatul combinatului valcean va desemna un succesor la conducerea executiva a societatii, arata un comunicat al Ministerului Economiei.

Acesta vine dupa ce joi Mihai Balan si-a dat demisia din functie din cauza situatiei dificile in care este societatea de la Ramnicu Valcea.

Balan se angajase la preluarea functiei ca va redresa Oltchimul. El a spus atunci ca, in sase luni, societatea va functiona la 65% din capacitate.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea. Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.

Statul nu a anuntat deocamdata un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic, dupa esecul privatizarii de anul trecut, al carui protagonist a fost Dan Diaconescu.