ARTICOL ACTUALIZAT

Ambasadorul ungar, convocat de urgenta la MAE. Bogdan Aurescu: Declaratiile lui Zsolt Nemeth privind arborarea steagului secuiesc sunt inacceptabile / George Ciamba: Actiunile contravin flagrant relatiilor de Parteneriat Strategic

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 6 februarie 2013, 13:58 Actualitate | Esenţial


UPDATE 17.20: George Ciamba, secretar de stat MAE, a declarat ca actiunile lui Zsolt Nemeth "contravin flagrant relatiilor de Parteneriat Strategic", potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe. Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, l-a convocat pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oscar Fuzes, la sediul MAE, unde "i-a transmis preocuparea faţă de declaraţiile şi demersul lansat de secretarul de stat în MAE ungar Zsolt Nemeth şi a informat că partea română nu acceptă şi nu va accepta astfel de declaraţii şi demersuri".

In discutia cu ambasadorul Ungariei, George Ciamba "a subliniat şi caracterul inacceptabil  al termenilor folosiţi în declaraţiile oficialilor ungari – <<agresiuni simbolice>> sau <<războiul steagurilor>> - precum şi tonalitatea didactică a acestora, chestiuni care nu îşi au locul în raporturile bilaterale româno-ungare", mai arata comunicatul MAE.

Ciamba "a solicitat în termeni fermi părţii ungare stoparea iniţiativelor de acest gen, condamnând afirmaţiile oficialilor ungari care induc percepţia greşită a nerespectării de către România a normelor şi standardelor internaţionale în materie de protecţie a minorităţilor naţionale, în condiţiile în care modelul românesc de protecţie a drepturilor minorităţilor este apreciat pe plan internaţional şi european", mai arata comunicatul MAE.

Reactia initiala a MAE: declaratii inacceptabile

Declaratiile lui Zsolt Nemeth cu privire la arborarea asa-zisului drapel al Tinutului Secuiesc sunt inacceptabile si contravin spiritului de buna-vecinatate si Parteneriatului Strategic dintre Romania si Ungaria, afirma secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu, citat intr-un comunicat in care se arata ca ambasadorul ungar va fi convocat de urgenta la MAE.

MAE citeaza, intr-un comunicat remis agentiei Mediafax, declaratiile lui Bogdan Aurescu, secretarul de stat in MAE roman pentru afaceri strategice si co-presedinte al partii romane a Comitetului de specialitate romano-ungar de colaborare in domeniul minoritatilor nationale, despre declaratiile facute de secretarul de stat in MAE ungar Zsolt Nemeth "cu privire la arborarea asa-zisului drapel al "Tinutului Secuiesc" si presupusele "agresiuni simbolice" la care ar fi supusa".

"Declaratiile domnului Zsolt Nemeth sunt inacceptabile si contravin spiritului de buna-vecinatate si Parteneriatului Strategic pentru secolul XXI dintre Romania si Ungaria. Autoritatile romane nu accepta si nu vor accepta astfel de interferente regretabile care contravin cadrului constitutional si legal din Romania. Practic, indemnul oficialului ungar echivaleaza cu sustinerea explicita a autonomiei teritoriale pe criteriu etnic, care nu este permisa de Constitutia Romaniei si nu face parte din standardele europene acceptate in domeniul protectiei persoanelor care apartin minoritatilor nationale. Respingem, prin urmare, cu fermitate acest demers", afirma Aurescu, citat de MAE.

Oficialul roman adauga ca Romania si Ungaria sunt deopotriva parte la un sistem international si european de valori in care protectia pentru drepturile omului in general si a drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale in special este fundamentala.

"Romania si-a asumat, prin participarea la diverse tratate internationale, obligatii ferme in privinta respectarii si protejarii elementelor esentiale ale identitatii persoanelor apartinand minoritatilor nationale (religia, limba, traditiile si patrimoniul cultural), convinsa fiind de necesitatea protejarii diversitatii culturale ca element definitoriu al societatii romanesti. Astfel, Romania isi indeplineste pe deplin obligatiile asumate prin Conventia cadru pentru protectia minoritatilor nationale si Carta europeana a limbilor regionale sau minoritare, documente care consacra standardele de drept international in materie de protectie a minoritatilor nationale. De altfel, modelul romanesc in materie de protectie a drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale este recunoscut la nivel european si international", mai afirma Aurescu, potrivit MAE.

Secretarul de stat adauga ca, in plan bilateral, prin Tratatul de intelegere, cooperare si buna vecinatate, semnat la Timisoara, la 16 septembrie 1996, Romania si Ungaria si-au asumat obligatii reciproce inclusiv in materie de protectie a persoanelor apartinand minoritatilor nationale, prin raportare la Conventia cadru pentru protectia minoritatilor nationale si la "documentele pertinente ale Organizatiei Natiunilor Unite, Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa si Consiliului Europei".

Din dispozitia ministrului roman al afacerilor externe, Titus Corlatean, ambasadorul ungar la Bucuresti va fi convocat de urgenta la MAE pentru a i se comunica pozitia partii romane, mai precizeaza MAE in comunicat.

*

Premierul Victor Ponta a cerut ministrului de Externe sa adopte o atitudine ferma si sa transmita ca Romania nu accepta de la nimeni din strainatate "obraznicii" si lectii privind functionarea autoritatilor locale si nici sfaturi privind arborarea steagurilor.

Secretarul de stat in MAE ungar, Nemeth Zsolt, a declarat, marti, ca maghiarii din Transilvania sunt supusi unei agresiuni simbolice si, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie sa raspunda, arborand steagul Tinutului Secuiesc, relateaza gandul.info.

Presa maghiara relateaza ca declaratia lui Nemeth Zsolt este o replica la scandalul steagului secuiesc. Oficialul maghiar, cunoscut pentru pozitiile sale pro-autonomie, a indemnat primarii din Ungaria sa arboreze in semn de solidaritate steagul Tinutului Secuiesc.

La finalul saptamanii trecute, la ceremonia de investire a noului prefect de Covasna, steagul Tinutului Secuiesc a fost scos din sala de protocol unde s-a desfasurat evenimentul.

Steagul Tinutului Secuiesc a fost arborat, marti, intr-unul din districtele din Budapesta. Secretarul de stat Nemeth Zsolt a declarat ca steagul a fost arborat in semn de solidaritate fata de cauza autonomiei pentru care militeaza autoritatile locale din Harghita si Covasna. Referindu-se la refuzul autoritatilor romane de a permite arborarea steagului neoficial al Tinutului Secuiesc, Nemeth Zsolt a declarat ca, in opinia sa, este o agresiune simbolica din partea autoritatilor romane.

"Nu exagerez cand spun ca suntem in fata unei agresiuni simbolice", a declarat Nemeth Zsolt.

Oficialul maghiar a adaugat ca in Secuime a fost declansat un adevarat "razboi al steagurilor". Nemeth Zsolt a declarat ca se asteapta ca Guvernul Ponta sa intervina si sa opreasca aceasta disputa."Guvernul maghiar se asteapta ca guvernul roman sa intervina si sa opresca acesta agresiune simbolica impotriva minoritatii maghiare din Ardeal", a declarat Zsolt. Oficialul maghiar a mai spus ca primariile din Ungaria ar trebui sa arboreze in semn de solidaritate steagul Tinutului Secuiesc.

Declaratiile oficialului maghiar vin la cateva zile dupa ce steagul Tinutul Secuiescu a fost scos din sala unde a fost investit in functie noul prefect al judetului Covasna. Disputa pe steagul secuiesc s-a reactivat dupa ce in noiembrie 2012 instanta decis ca este legala utilizarea unui astfel de drapel in Covasna. La ceremonie a fost prezent si vicepresedintele PSD Constantin Nita care a declarat ca autonomia Tinutului Secuiesc nu poate fi pusa in discutie. Nita a mai declarat ca afirmatiile presedintelui Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, legate de autonomie sunt in opinia sa deranjante si reprezinta "o reactie emotionala".

In noiembrie 2012, Tribunalul Covasna a respins actiunea prefectului Codrin Munteanu care atacase in contencios administrativ hotararea Consiliului Judetean prin care a fost aprobat steagul judetului. Prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, declara, in iunie, intr-o conferinta de presa, ca a atacat in contencios hotararile Consiliului Judetean Covasna si Consiliului Local Covasna prin care au fost aprobate steagul judetului, respectiv cel al orasului Covasna, pe motiv ca singurul simbol al unitatii administrativ-teritoriale care poate fi aprobat este stema.

In martie 2008, Consiliul Judetean Covasna a adoptat o hotarare privind includerea in statutul judetului a unor insemne specifice: stema, drapelul si fanionul judetului Covasna, care sa fie utilizate, in conditiile legii, cu prilejul unor manifestari de interes local, in actiuni protocolare sau festive, alaturi de drapelul national.

Culorile drapelului si ale fanionului sunt bazate pe combinatia coloristica a stemei judetului, aprobata prin hotarare de guvern, si anume albastru si auriu.

Pe 18 ianuarie presedintele CJ Covasna le-a cerut primarilor din zona municipiilor Sfantu Gheorghe si Targu Secuiesc sa arboreze pe fatada primariilor drapelul secuiesc. "Am cerut acest lucru pentru ca angajamentul fata de Tinutul Secuiesc este in inima noastra, dar si in semn de solidaritate fata de cei care au fost atacati de prefectul Codrin Munteanu pentru folosirea steagului secuiesc si simbolurilor secuiesti, printre acestia fiind si primarul comunei Ozun", a afirmat Tamas.

Secretarul de stat al MAE ungar, Nemeth Zsolt, alaturi de vicepremierul maghiar Semjen Zsolt, este unul dintre sustinatorii infocati ai autonomiei Tinutului Secuiesc. In august 2012, Nemeth Zsolt a declarat ca Ungaria sustine dezideratul comunitatii maghiare pentru automia Tinutului Secuiesc. Pentru minoritatile maghiare din afara granitelor Ungariei este un lucru benefic ceea ce ele isi definesc ca un lucru benefic si care este in concordanta cu reglementarile internationale in vigoare. Noi nu dorim sa spunem de la noi ceea ce este bun si ce este bine pentru aceste comunitati, dar sustinem toate aceste obiective pe care singure si le definesc", a spus diplomatul ungar.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8215 vizualizari

 • +10 (36 voturi)    
  Iar Ungaria? (Miercuri, 6 februarie 2013, 14:04)

  bgd [utilizator]

  Iar ne baga astia in ceata pentru a trece ANUMITE legi, scapa anumit persoane (Felix securistu) si vinde anumite companii?
  Presupun ca pe Latrine 1,2,3 (mai ales 3)...mai avem putin si declaram razboi ungurilor.
  Zicea bine Tapalaga....mergem intr-o directie foarte periculoasa.
  • -7 (33 voturi)    
   romani, maghiari (Miercuri, 6 februarie 2013, 14:40)

   tolok [anonim] i-a raspuns lui bgd

   Romani: si ce daca maghiarii ar avea un Tinut Secuiesc? Ar fi o recunoastere a unei stari de fapt.
   Maghiari: Ce-ar fi sa nu mai provocati si sa nu mai dati apa la moara extremistilor?
   Si ce-ar fi sa existe deschidere la dialog? Si de o parte si de alta.
    () () () ()
  • -19 (23 voturi)    
   ca sa vezi! (Miercuri, 6 februarie 2013, 14:44)

   Loyola [utilizator] i-a raspuns lui bgd

   Un ,, mare analist economic'' prevedea in cursul verii anului trecut ca la sfarsitul lui 2012 euro va fi 5 lei.
   Eu nu vreau sa fac parte din turma care crede tot ce spune Tapalaga.
    ()
  • +1 (3 voturi)    
   MINERITATEA MAGHIARA (Miercuri, 6 februarie 2013, 20:48)

   7imist [utilizator] i-a raspuns lui bgd

   ataca din nou...
  • 0 (0 voturi)    
   mamaliga si drapelul (Miercuri, 6 februarie 2013, 22:50)

   iuon [utilizator] i-a raspuns lui bgd

   I lie escu trage sforile din spate si lucrurile functioneaza ... inca functioneaza foarte bine. Daca a mers treaba si in trecut (Targu Mures, Mineriada etc ) de ce sa nu mearga si azi? Ei se pricep foarte bine la distragerea atentiei publice de la problemele reale acestei tari! Le ati votat? Bucurativa de ei!

   Ajutor!!! Vin ungurii sa ne ia tara! Au arborat un drapel in Sfantu Gheorghe si asta e cauza micsorarii mamaligii in Craiova.
 • +6 (16 voturi)    
  foarte suspect (Miercuri, 6 februarie 2013, 14:05)

  arthurius [utilizator]

  Oare ce se intampla in spatele culiselor de s-au inmultit articolele de genul acesta in ultimul timp?
  Adevarul, evz, realitatea de cateva zile tot forteaza si il pune in prin plan articole asemanatoare...
  • -1 (15 voturi)    
   Ce forteaza cele mentionate de tine? (Miercuri, 6 februarie 2013, 14:21)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui arthurius

   Sau trebuie sa ne aflam in nota plagiatorului tont si a varanului pisoi...
  • 0 (14 voturi)    
   USL a inventat acest subiect (Miercuri, 6 februarie 2013, 15:17)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui arthurius

   propaganda USL ar face orice doar sa nu se vorbeasca despre guvernarea PNL-PSD.

   ei vorbesc de dimineata pana seara despre despre cine va candida in 2100, despre cati copii are Regele Mihai, despre Cioca, etc orice altceva dar niciodata despre guvernare.
    ()
 • +9 (25 voturi)    
  Au pornit masina de zgomot! (Miercuri, 6 februarie 2013, 14:15)

  triciupa [utilizator]

  De cate ori a fost resapata galceava cu ungurii cam de atatea ori s-au facut magarii pe furis, evident fara nici o legatura cu subiectul.
  Prostimea casca gura la harmalaia televizata copios iar la adapostul zgomotului derbedeii mai ciordesc un combinat, mai aranjeaza un dosar, mai strecoara o lege pentru ei, s.a.m.d.
  Oare ce va fi de data asta?
  • +12 (22 voturi)    
   da, conflictul interetnic Tg Mures 1990 (Miercuri, 6 februarie 2013, 14:42)

   tolok [anonim] i-a raspuns lui triciupa

   Conflictul interetnic Targu Mures din anul 1990 a fost de fapt un pretext pentru infiintarea SRI pe ruinele fostei Securitati. Amenintarea cu pericolul unguresc a fost folosita de Iliescu pentru a-i repune pe securisti la locurili lor.... Jos manipularea!
    () ()
 • +12 (20 voturi)    
  Pamflet (Miercuri, 6 februarie 2013, 14:16)

  Sani [utilizator]

  Basescu este de vina.
  Iesi afara javra ordinara!
  ☺☺☺
 • +14 (24 voturi)    
  In sfarsit! (Miercuri, 6 februarie 2013, 14:29)

  manon [utilizator]

  Aud si eu din gura unui oficial ROMAN, Bogdan Aurescu, un raspuns pertinent, la obiect si bazat pe ce scrie in CONSTITUTIA ROMANIEI asa cum nu am auzit NICIODATA de la nici un oficial sau om politic de la revolutie incoace!! Si nu cum domnul ungur, nu ma stresez sa ii notez numele, sustine dupa constitutia din capul lui, scrisa in ungureste....
  • +3 (5 voturi)    
   Aurescu (Miercuri, 6 februarie 2013, 18:51)

   Eugen_ [utilizator] i-a raspuns lui manon

   De retinut ca dl. Aurescu este cel care a luptat (si a castigat) pt. Romania si in chestiunea Insulei Serpilor.
 • +10 (16 voturi)    
  se pare ca Ungaria trage spre Rusia (Miercuri, 6 februarie 2013, 14:32)

  visio [utilizator]

  se pare ca ungurii vor sa se apropie de Rusia; e un pleonasm usor, insa cealalta varianta ar fi "sinuciderea" ca natiune; evident ca vorbesc de o sinucidere politica....in ultima vreme, ungurii se cearta cu toata lumea: FMI, BCE, CE si sa nu uitam ca se cearta cu Romania de sute de ani; de vreo 300 ani; pardon, am gresit un pic; dela Trianon..
  salbaticii astia de unguri se cearta cu toata lumea...uuu, ce urat din partea lor...
  • +1 (5 voturi)    
   daca tot ai pomenit de Rusia.... (Miercuri, 6 februarie 2013, 15:56)

   luci30 [utilizator] i-a raspuns lui visio

   labile politic,ambele tari au nevoie de gaze ....circoteca care se face intareste aceasta opinie,iar demararea proiectului Nabucco-trasgazul venit din afara CSI-cu terminale in NEuropa diminueaza notabil influenta Rusiei in jocul politic european.Se joaca la doua-trei capete,infuenta in Europa,in orientul apropiat,strategica-ma refer la rusi-si tot acelasi joc pe sirma il fac si romanii si ungurii.Suntem vecini cu ei,si AM FOST sub influenta rusa,iar geografic ,social si eeconomic suntem parteneri europeni,asta ar fii de inteles de catre politicienii ambelor tari....pararea mea!
    ()
  • -1 (5 voturi)    
   un comentariu de pe net... (Miercuri, 6 februarie 2013, 19:01)

   Ord [utilizator] i-a raspuns lui visio

   Am luat acest comentariu de pe YOUTUBE un anume user "Hungaria56 " a postat de vreo cateva ori copy/paste mesajul asta la diverse clipuri cu romani sau despre Romania... Poate ca au un spate acum de aia isi permit sa fie asa....

   "When visiting Sofia, Bulgaria, Vladimir Zhirinovsky Russian MP announced that neighboring Romania was, in his view, an artificial state created by Italian gypsies who seized territory from Russia, Bulgaria and Hungary.

   Erdély (Transylvania) WAS GIVEN to roma.nia (land of the roma.gipsies) in Trianon Diktat of 1921. It was NEVER roma.nian gipsy prior to it being given to those beggars and thieves ! roma.nia was invented in 1859 ! If it wasn't for Tőkés László they would still have Ceuasescu"
    () ()
 • +6 (10 voturi)    
  romani (Miercuri, 6 februarie 2013, 14:38)

  nash pandelica [utilizator]

  avand in vedere ce zic ungurii si britii, va zic: pe cai, treceti tisa, cu oprire pe tamisa !
 • +9 (17 voturi)    
  Tema falsa (Miercuri, 6 februarie 2013, 14:44)

  Adi_rus [utilizator]

  Asta e doar fumigena nationalista menita sa distraga atentia de la alte probleme cum ar fi bugetul, marirea si adaugirea de noi taxe, dosarul lui Voiculescu, etc.

  Ne-am obisnuit cu Ponta. Minte si manipuleaza de rupe. Problema e ca 70% din Romani se uita la el si il cred. Ba inca il mai si voteaza. Si ne mai intrebam ieri de ce ii vor politicienii si preotii prosti pe romani. Ia ghiciti.
  • +9 (9 voturi)    
   tema tema dar... (Miercuri, 6 februarie 2013, 16:19)

   arthur_l [utilizator] i-a raspuns lui Adi_rus

   nu uita ca se aprope 21 martie, ziua maghiarilor de pretutindeni

   acum 2 ani a fost chestia cu spanyurarea lui avram iancu

   anul trecut a fost discutia cu cenusa nationalistului si antisemitului niro joseph

   acum se pare ca e problema cu steagul, chestie copiata de la englezi folosita ca si lobby sa se faca o asemanare.

   cautati si cititi:
   proteste in Irlanda de Nord, din cauza steagului britanic
 • -9 (15 voturi)    
  hehe (Miercuri, 6 februarie 2013, 14:47)

  Mazeta [utilizator]

  Băsescu și Ponta au băgat UDMR în parlament, deși au luat sub 5% din voturi. Eu știu cum. Ei știu de ce.
  • -1 (3 voturi)    
   TU (Miercuri, 6 februarie 2013, 18:16)

   gsmart123uk [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   indifferent de subiect tu il mentionezi pe Basescu de fiecare data,chiar daca nu are nici in clin nici in maneca cu subiectul....he he he tu chiar esti prost ori te faci (la fel ca stim noi cine) mai bine gindeste ,ca poate nu mai primesti nimic nici macar de un mic...intr-o zi ponta&co o sa dispara din circuit si atunci sa te vad :"Eu cu cine votezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz?"
  • 0 (0 voturi)    
   Ai luat-o rau la vale. (Miercuri, 6 februarie 2013, 21:00)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Pactul Basescu - Ponta a fost semnat dupa alegeri.
 • 0 (12 voturi)    
  Bravo (Miercuri, 6 februarie 2013, 15:02)

  kjr [utilizator]

  Nota 10 cititorilor HN !
  Vad ca toata lumea s-a prins de ecranul de fum :)
  Pacat, de la Aurescu ma asteptam la mai mult.
  Dar ce sa faci, odata ce faci parte din sistem, trebuie sa te conformezi ...
 • +7 (13 voturi)    
  pacat ca nu ati vazut documentarul (Miercuri, 6 februarie 2013, 15:38)

  arthur_l [utilizator]

  nu sunt adeptul teoriei conspiratiei si sper sa nu aberez prea mult dar...

  va recomand cartea fereste-ma doamne de prieteni sau documentarul despre carea lui Lary Wats.

  acolo printre multe altele povesteste si de ce era asa de puternic loby-ul maghiar in sua si europa pentru ardeal.

  trebuie retinut faptul ca asa cum UDMR-ul negociaya cu guvernul romaniei de la cea mai mica functie si pana la lege, tot asa si in parlamentul european, maghiarii negociaza cu ppe drepturile pentru maghiarii din serbia si slovacia, tinta finala fiind ardealul.

  care este insa pericolul. oricand maghiarii din ardeal, si mai alex extremistii din ardeal pot fi oricand folositi ca trupe de manevra pentru un dusman al romaniei (rusia sau alt stat) care doreste sa destabilizeze o zona.

  cat despre lupta eterna a mghiarilor pentru ardeal ar fi urmatoarele exemple: cele 4 biserici surori care sunt chemate sa lupte pentru ardeal, diferite secte neoprotestnate ca seceratorii si betanistii din timisoara, organizatii sub masca culturala, organizatii de tineret care promoveaza natioanlismul si autonomia, harta ungariei mari tiparita si raspandita in toate statiunile din ardeal.

  deci deschideti ochii.

  vina romaniei... vina romaniei este ca este saraca si nu a aprobat niciodata bani suficienti pentru educatie. suntem in 2013 si diferentele intre cele 3 provincii romanesti sunt inca mari.
  vina romaniei este ca in perioada comunismului cand era armata obligatorie maghiarii din ardeal erau trimis in unitati din moldova si oltenia fiind batjocoriti de romani pentru ca nu stiau limba romana.

  deci subiectul trebuie discutat cu sinceritate si maturitate.

  vina romaniei este insa si faptul ca este o tara prea buna cu toti locuitorii ei, asa ca din pacate niciodata nu trebuie sa fim deacord cu infiintarea unui stat in stat pentru ca din pacate acela va fi doar inceputul.
 • +5 (7 voturi)    
  se mai pune de ceva.. (Miercuri, 6 februarie 2013, 15:59)

  akillies [utilizator]

  ..dubios. Ori aici, ori acolo.
 • +4 (10 voturi)    
  Cred ca regionalizarea ar putea rezolva problema (Miercuri, 6 februarie 2013, 16:40)

  abel [utilizator]

  Daca ar fi iar Transilvania , Banatul, Oltenia, Dobrogea, etc... Atunci nu cred ca ar mai avea nici secuii de ce sa se supere si am avea si credibilitate in Europa .Daca s-a facut o regionalizare de ce ar trebui sa mai apara discutii privind impartirea teritoriala, etc?
 • +9 (9 voturi)    
  Si daca? (Miercuri, 6 februarie 2013, 16:42)

  benicio [utilizator]

  Si daca domnul asta are o firma care face steaguri? La cate primarii sunt in Ungaria, ar fi o afacere pe cinste :)
 • +2 (4 voturi)    
  HA HA !!! (Miercuri, 6 februarie 2013, 18:41)

  Ioanas [utilizator]

  Auzi, "agresiune simbolica"!!! Sa mori de ras!!! Astia alta treaba chiar n-au?...
 • -2 (4 voturi)    
  Sa mai mearga romanii si pe la Barcelona (Miercuri, 6 februarie 2013, 20:26)

  V.R. [utilizator]

  Si sa studieze cu atentie steagurile de pe institutii. Priviti de exemplu primaria din Barcelona:

  http://www.planetware.com/i/photo/city-hall-barcelona-ebl44.jpg

  Mai sunt si alte steaguri pe langa cel spaniol.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by