Fostul procuror general al Romaniei din perioada Nastase, Ilie Botos, a fost schimbat de la sefia Directiei Generale de Informatii a Apararii cu Marian Hapau, fost sef al contraspionajului militar, au declarat surse din ministerul Apararii pentru HotNews.ro. Numirea, efectuata de ministrul Mircea Dusa, a fost aprobata, marti, in sedinta CSAT. Botos fusese numit la sefia DGIA in 2 august 2012, cand presedinte interimar era Crin Antonescu. Tot atunci, Hapau a fost schimbat de la sefia contraspionajului militar.

DGIA este unul din servicile de informatii din Romania alaturi de SRI, SIE, DGIPI, DGA. In Directiei functioneaza Directia de Informatii Militare si Directia Contrainformatii si Securitate Militara. Marian Hapau a mai condus contraspionajul militar (DCSM), dar a fost inlocuit, potrivit presei, dupa scandalul generat de furtul de arme de la Ciorogarla.

Generalul Ilie Botos a fost prim adjunct al DGIA pana in august 2012, cand a fost numit sef al directiei de fostul ministru al apararii, Nicolae Dobritoiu. Botos a ocupat functia de procuror general al Romaniei in guvernarea Nastase. A demisionat, impreuna cu sefii serviciilor secrete de la acea vreme, in iulie 2006, dupa fuga lui Omar Hayssam, condamat in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak.