​Lucian Pintilie si-a dat demisia din functia de director general al Institutului National de Fizica Materialelor, fiind inlocuit pana la organizarea unui concurs de Ionut Marius Enculescu. Contactat de HotNews.ro, Lucian Pintilie a declarat ca a demisionat "din motive personale".

Lucian PintilieFoto: Agerpres

"Mi-am prezentat demisia, iar domnul secretar de stat Tudor Prisecaru a acceptat propunerea mea ca domnul Enculescu sa ocupe aceasta functie pana la organizarea unui concurs", a declarat pentru HotNews.ro Lucian Pintilie.

Amintim ca la inceputul lunii decembrie 2012 Institutul National de Fizica Materialelor de la Magurele a anuntat ca a propus "retragerea lucrarilor" acuzate de plagiat de portalul Integru.org, lucrari pe a caror lista de autori se afla si ministrul de atunci al Educatiei, Ecaterina Andronescu. Pe langa aceasta, Institutul a propus si "sanctionarea salariatilor INCDFM cu avertisment scris". Deciziile au fost luate in cadrul unei sedinte comune a Consiliului Stiintific si a Comisiei de Etica din cadrul institutului. Portalul Integru.org semnalase pe 2 decembrie un caz de posibil plagiat in care ar fi fost implicat si fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Lucian Pintilie a declarat atunci pentru HotNews.ro ca "scrisorile de retragere a lucrarilor au fost trimise deja catre editorii jurnalelor respective. Deciziile de aplicare a sanctiunii cu avertisment scris sunt in curs de redactare si vor fi inmanate autorilor incriminati, care mai lucreaza in INCDFM. Acestia si-au recunoscut vina. INCDFM va face tot posibilul sa evite astfel de derapaje de la etica in cercetare".

Citeste aici mai multe despre acest caz: