Cea mai mare schimbare din sistemul sanitar? Proiectul de buget al Ministerului Sanatatii vorbeste despre desfiintarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Ministerul sustine ca este o "eroare materiala" a Ministerului Finantelor

de Laurentiu Diaconu-Colintineanu     HotNews.ro / RFI
Joi, 31 ianuarie 2013, 17:28 Actualitate | Esenţial


Pasajul din bugetul Ministerului Sanatatii
Foto: Hotnews
Un pasaj din bugetul Ministerului Sanatatii confirma pentru prima data intr-un document oficial intentia ministrului Nicolaescu, comunicata public in mai multe randuri, de a desfiinta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. Pasajul respectiv ar echivala cu o schimbare fara precedent in sistemul sanitar romanesc. La solicitarea HotNews.ro si RFI, Ministerul Sanatatii a precizat ca prevederea este o "eroare materiala la redactarea proiectului de catre Ministerul Finantelor Publice". Comunicatul Ministerului NU neaga insa intentia pe fond, ci doar termenul de realizare a acesteia. Surse guvernamentale au declarat insa pentru HotNews.ro ca este greu de explicat o astfel de eroare materiala intr-un proiect de buget care a trecut prin sedinta de Guvern.

PASAJUL PROBLEMA SI EFECTE POSIBILE

Anexa 3/26 la Legea Bugetului de Stat este capitolul dedicat Ministerului Sanatatii. In preambulul bugetului defalcat pe capitole se gaseste “Documentul Sinteza privind Prioritatile Strategice” pentru anul 2013 si pentru perioada 2014-2016. In primele pagini se gasesc obiectivele pe care Ministerul le urmareste. Pasajele urmatoare sunt citate din document:

 • “Finantarea sistemului de sanatate In acest sens se vor promova masuri referitoare la: -separarea finantarii serviciilor de sanatate in: -pachet de servicii de sanatate de baza, pentru toti cetatenii - asigurati si neasigurati - pachet care va cuprinde domeniile: urgenta, preventie, programe nationale de sanatate; -pachet de servicii medicale suplimentare pentru cetatenii asigurati in regim privat."

 • “Redefinirea pachetului de servicii medicale de baza dezvoltarea in anul 2013 a unui pachet de baza, pornind de la ghiduri clinice, protocoale de diagnostic si tratament si trasee de ingrijire ale pacientilor pentru fiecare tip de patologie. Pachetul de baza va fi asigurat din bugetul de stat (respectiv fostul FNUASS devenit Agentia de Plati a Ministerului Sanatatii) si va fi acordat pentru toata populatia, indiferent de calitatea de asigurat sau neasigurat.

 • Concomitent cu definirea pachetului de servicii de baza, se va elabora cadrul legal pentru stimularea asigurarilor privatecomplementare si suplimentare, prin intermediul carora sa fie acoperite serviciile medicale neincluse in pachetul de baza. Principalul mecanism stimulativ va fi constituit de asigurarea deductibilitatii fiscale pana intr-un anumit plafon.

 • Termen de implementare: 2013.”

Reactia Ministerului Sanatatii

La solicitarea HotNews.ro si RFI, Ministerul Sanatatii a transmis urmatoarea declaratie:

“In legatura cu partea descriptiva a anexei referitoare la Ministerul Sanatatii din proiectul de buget pe anul 2013, va precizam ca s-a strecurat o eroare materiala la redactarea proiectului de catre Ministerul Finantelor Publice. Astfel, din programul de guvernare al USL, au fost preluate termene pentru anul 2013, care nu au fost convenite de catre Ministerul Finantelor Publice cu Ministerul Sanatatii.

La solicitarea Ministerului Sanatatii de a corecta aceste erori, Ministerul Finantelor Publice a decis ca respectivele corectii sa se realizeze in Comisiile de Buget-Finante.

Orice alta interpretare este in afara strategiei in domeniul sanatatii.”

Casa Nationala de Asgurari de Sanatate nu a putut comenta din lipsa de informatii.

Cum s-a ajuns aici?

Anul 2012 a fost un esec din punct de vedere al dezbaterii publice pe legea reformei in sanatate. Startul a fost prost, marcat de conflicte si atacuri personale fara legatura cu fondul propunerii legislative. Dupa perioada tumultuoasa din iarna anului trecut, a fost pusa in dezbatere publica o noua forma a legii. Documentul a ajuns si in Parlamentul Romaniei, dar din considerente politice (suspendarea presedintelui in vara si alegerile din iarna), proiectul s-a blocat si nimeni nu mai discuta nimic pe marginea lui.

Ca era buna sau proasta legea din 2012 nu este subiectul acestui articol. Mai important este faptul ca se vorbea public despre text, ca au fost angajate consultari cu toti actorii implicati in sistem si ca procesul normal de elaborare a unei reforme era pe cursul cel bun al gasirii unei solutii de compromis.

In discutiile avute cu delegatia Fondului Monetar International, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale, ministrul Eugen Nicolaescu a manifestat intentia de a renunta la procesul de elaborare a unei legi de reforma sanitara. Informatia a fost confirmata oficial de Theodor Stolojan dupa intalnirea dintre delegatie si PDL. Stolojan confirma ceea ce surse apropiate discutiilor spusesera anterior. Ministrul Nicolaescu ar dori sa modifice cadrul legal existent prin Ordonante de Urgenta si sa treaca astfel de procesul normal de dezbatere publica absolut necesar acceptarii unei asemenea schimbari atat de catre populatie, cat si de actorii din sistem.

Mai mult, exista informatii neoficiale ca ministrul Nicolaescu ar fi comunicat delegatiei FMI in ultimul moment intentia sa de a desfiinta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, fara a avea insa acordul finantatorilor internationali.


Posibile efecte ale schimbarii

Cu alte cuvinte, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate ar putea fi desfiintata avand in vedere ca FNUASS nu va mai exista. Banii pe care romanii ii platesc acum sub forma de contributie la asigurari ar ajunge direct la Ministerul Sanatatii. Efectele unei astfel de eventuale schimbari ar fi majore asupra intregului sistem de sanatate - de la colectarea fondurilor si pina la cheltuirea lor.

Iata citeva intrebari legate de aplicarea unei astfel de masuri:
 
 •     Sub ce forma se vor colecta banii la buget? Va fi instituita o taxa de sanatate aplicabila ca procent din venitul brut al angajatilor?
 •     Ce se intampla cu actuala contributie a angajatorului? Va fi ea eliminata intr-o tentativa liberala de a relaxa fiscalitatea si de a crea locuri de munca? Cati bani vor fi colectati si cine ii va strange?
 •     Unde vor ajunge banii: intr-un cont colector separat sau direct la bugetul consolidat? Aici exista riscul ca Guvernul sa realoce in perioade de criza fonduri din sanatate catre alte resorturi bugetare. Va fi o prevedere care sa impiedice acest fenomen acuzat indelung in termenii bugetului consolidat?
 •     Care va fi baremul de deductibilitate a asigurarilor private? Daca acesta este prea jos, populatia nu va fi stimulata sa incheie asigurari private care sunt cheia sistemului in varianta Nicolaescu. Iar deductibilitatea importanta va fi cea a asigurarii complementare (cea pe care, cel putin teoretic, ar trebui sa o incheie fiecare dintre noi) si nu cea a asigurarii suplimentare (premium).
 •     Care sunt asiguratorii privati interesati sa participe la acest sistem? La tentativa trecuta de reforma nu s-a intrunit numarul minim de asiguratori privati dornici sa preia responsabilitatea sanatatii romanilor. In ce conditii vor putea firmele sa intre pe piata? Care le va fi rolul? Cum vor intra in contract cu furnizorii de servicii medicale?
 •     Cine va avea atributii de control in sistem si cum va fi el realizat? Una din problemele ridicate de companiile de asigurari la incercarea de reforma din 2012 a fost faptul ca nu au personal instruit sa monitorizeze furnizorii de servicii. Controlul in sistemul sanitar romanesc este si asa subdimensionat si ineficient. Vor exista doua structuri: una publica si una privata?
 •     Se poate implementa noua varianta de sistem fara cardul electronic de sanatate? Deocamdata proiectul este intarziat, licitatiile sunt in contestare. La o organizare cu atributii atat in domeniul public (pachetul de baza) cat si in domeniul privat (pachetele complementare si suplimentare) singura modalitate de control eficient a cheltuirii banilor este cea electronica prin software specializat. In prezent ruleaza un proiect pilot in judetul Arad ale carui rezultate nu sunt cuantificate.
 •     Ce se va intampla cu medicamentele compensate? Ce categorii de medicamente compensate vor fi decontate de cine? Si din ce asigurare? Ministrul Nicolaescu a anuntat intentia de a modifica lista compensatelor, probabil tinand cont de recomandarile Institutului britanic NICE, facute anul trecut. Tentativa din 2012 a fost aproape esuata. Desi s-au eliminat unele medicamente de pe lista, cum ar fi Gingko Biloba, derivatele substantei active (medicamente inrudite) au ramas pe lista, asadar efectul este nesemnificativ.
 •     In fine, ce se va intampla cu activele CNAS si cu cele ale Caselor Judetene de Asigurari? Si cu personalul Caselor Judetene?


REACTII

Asociatia Spitalelor din Romania – Florian Popa, presedinte (pentru RFI)

Prea mult nu am inteles, nu stiu ce se intentioneaza cu aceasta Agentie de Plati, nu stiu cum vor functiona Agentiile de Plati in locul Caselor de Asigurari. Eu inteleg de aici ca actualele Case Judetene vor fi inlocuite de Agentii Regionale de Plati, existand si o agentie centrala. Or, asta e o modificare care n-a mai fost in tara, n-am gasit similitudini in tari pe care le cunosc din perspectiva organizarii sistemelor de sanatate in comunitatea europeana. Cred ca ar trebui sa explice in primul rand ministerul ce vrea sa faca. Daca decizia e similara cu defiintarea Caselor de asigurari de sanatate, asta implica o schimbare serioasa in sistem, ceea ce impune o metodologie foarte bine gandita inainte de a fi aplicata.

E foarte greu de tras o concluzie. Avem multe necunoscute.. Care pachet de baza, care fost Fond, ce Agentii? Ar trebui facute pe rand si explicate... Poate Agentiile astea regionale vor urma modificarii Constitutiei si aparitiei celor 8 regiuni de care se vorbeste atata? in momentul asta nu se intelege nimic...

Colegiul Medicilor – Vasile Astarastoae, presedinte (pentru RFI)

“Ceea ce se propune e o schimbare radicala si sunt suficient de sceptic incat sa spun ca nu se poate realiza intr-un termen atat de scurt. Un an e putin... De ce? Pentru ca ar trebui schimbata toata legislatia actuala. Iar infiintarea unei agentii de plati subordonate unui minister este o transformare in finantarea bugetului de sanatate – de la bugetul de stat si nu de la fondul unic. Deci ori e cal, ori magar. Nu se poate asin. Trebuie in primul rand sa se decida ce fel de sistem de sanatate vrem... Daca e finantat de la bugetul de stat, contributia la fond va veni ca o taxa pe sanatate, ca un nou impozit si trebuie discutat si statutul acesteua. Sau.. ramanem cu un sistem de asigurari de sanatate, dar atunci nu mai avem agentie de plati. Nu stiu daca e bine sau rau... Asemenea schimbare trebuie discutata si acceptata strict politic, aici Parlamentul trebuie sa decida care e drumul cel mai bun, dar in urma unor dezbateri. Pentru ca asa, facute pe genunchi si la plezneala va iesi o mare harababura din punct de vedere economic, contabil, legal.. etc."

*** La acest articol a contribuit Ioana Hasu, redactor RFI
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8841 vizualizari

 • +28 (34 voturi)    
  Se pare ca... (Joi, 31 ianuarie 2013, 18:17)

  Jimmy Hoffa [utilizator]

  intregul Guvern este o eroare materiala - declaratii contradictorii, excesiv de multe explicatii lamuritoare venite in urma declaratiilor contradictorii, un purtator de cuvant varza, ministri care nu au nicio treaba cu ministerul pe care il conduc.
 • +18 (20 voturi)    
  Tipic pentru acest guvern (Joi, 31 ianuarie 2013, 18:55)

  tjptruiiwm [utilizator]

  Este doar o eroare, nu s-a înțeles bine, etc. După care te trezești cu o lege apărută brusc în MO, bineînțeles prin OUG. :)

  Dar acuma sincer o întrebare. Credeți ca e proasta decizia de a desființa CNAS?

  Data tot s-au investit atâția bani într-un sistem soft "performant" ce rost mai are aceasta instituție. Mie mi se par niște bani irosiți pentru ca o combinație de: soft bunicel, medici, eventual o interfața web pentru angajatori/angajați și câțiva supraveghetori de la minister, poate sa facă exact aceeași treaba pe mult mai puțin bani
  • +8 (10 voturi)    
   CNAS (Joi, 31 ianuarie 2013, 19:19)

   proletara [utilizator] i-a raspuns lui tjptruiiwm

   Mai baietzi , pai dottore della famiglia Ponta, sig.DORU BADESCU, (care cica ar fi dat Certificate medicae la magnati ), ramane fara post de Presedinte al casei ..Nu, nu-i bine ! Fiti seriosi ..
  • +6 (6 voturi)    
   Hmm (Vineri, 1 februarie 2013, 9:05)

   chris2011 [utilizator] i-a raspuns lui tjptruiiwm

   Sa ramana fara o pusculita de partid asa utila? :))
   Pensionarii ar trebui sa inceapa sa isi faca provizii de pe acum. Asa se intampla cand folosesti stampila fara sa gandesti. Pam-pam.
 • -7 (11 voturi)    
  200'000 noi locuri de munca (Joi, 31 ianuarie 2013, 19:05)

  SRA [utilizator]

  Ieea de a suprima CNAS este normala sau poate fi acomodata in casa de asigurare pentru functionari cu management privat, cotizatiile find inlocuite cu prima de asigurare.
  Primele de asigurare gestionate de casa de asigurare si nu de ministerul de finante.
  Gestiune analitica pe pacient cu decompte la sfarsit de an de bilant de cheltuelii pe pacient.

  Cheltuelile in functie de anumite bareme deduse din valoare veniturilor la impozitare.

  Oficiul de supraveghere a asigurarilor isi vor extinde activitatea si asupra caselor de asigurare private.

  Pentru a scoate sistemul din KAKA trebuie actionat rapid si profund, aceasta poate aduce in ROMANIA 200'000 noi locuri de munca active si nu de bugetari

  Am explicat mecanismul Domnului Vasile CEPOI, l-a inteles, are maketa organizarii, dei trebuie consultat si ajutat.

  Victor PONTA dispune de Vasile CEPOI, ramane sa i se dea OK.
  • +5 (5 voturi)    
   privatizare în totalitate? (Vineri, 1 februarie 2013, 9:56)

   Ana Armanca [utilizator] i-a raspuns lui SRA

   Olanda şi-a privatizat în totalitate casele de asigurări de sănătate, iar la un an după aceasta, o frumoasă alianţă între casele de asigurări de sănătate le-a făcut să ceară mărirea sumelor pentru sănătate/pacient, altfel se declară în faliment. Şi olandezii au trebuit să plătească mai mult.
   Eu cred coar în concurenţa reală dintre stat şi privat.
   • 0 (0 voturi)    
    Iata (Vineri, 1 februarie 2013, 12:44)

    SRA [utilizator] i-a raspuns lui Ana Armanca

    Merci pentru comentariul DVS.

    Iata aici puteti comenta

    http://www.facebook.com/friends/requests/#!/stefan.radoveanu.9

    Sistemul elvetian este cel care a fost importt si adaptat de GERMANIA si in ultimul timp de OBAMA

    Cordalement
 • +11 (13 voturi)    
  Procent din salariu si asigurare privata (Joi, 31 ianuarie 2013, 20:50)

  abel [utilizator]

  Eu cred ca este o idee buna . Si eu sunt de parere ca un procent din salariu sa fie taxa obligatorie de sanatate care sa permita accesul asiguratului la servicii medicale de pana in 50 000 euro .As vrea in schimb si o asigurare suplimentara privata de peste 50 000 euro care sa ne poate permite accesul la orice spital si la spitale bune, chiar si din strainatate , la servicii medicale scumpe, de ce nu , inclusiv interventii estetice... Si as mai vrea sa nu fim obligati in Romania sa acceptam orice medic si orice spital , sa avem dreptul, daca platim asigurari, sa ne alegem medicul si spitalul.
  • +2 (2 voturi)    
   Hotnews.ro/cea mai mare schimbare din sanatate.... (Vineri, 1 februarie 2013, 9:24)

   Ialomiteanu [utilizator] i-a raspuns lui abel

   P.t. Abel:dumneata crezi ca este o idee buna.Si eu sunt de aceeasi parere dar cu unele notificatii:nu toata lumea poate sa-si permita plata acestor asigurari iar medicul sau spitalul(fie public sau privat) vi-l puteti alege liber,nu exista oprelisti .Insa in includerea interventiilor estetice....hai sa fim seriosi! Daca doriti si sunteti amatoare sau amator de asemenea interventii,dupa parerea mea,bagati mana in buzunar cat mai adanc si achitati costul integral al interventiei.Siliconarea sau mai nou "tunarea" corpului nu are nimic in comun cu sanatatea publica.Acesta este un moft care denota din preocuparea anumitor persoane pentru imaginea lor si mai putin preocupate de ceea ce asunde sub podoaba capilara.Inca o data se vede clar interesul major care se pune pe imagine,pe felul cum arata un anumit functionar sau angajat, si mai putin se pune accent pe competitivitatea respectivului si pe randamentul obtinut in departamentul pe care-l ocupa.In putine cuvinte...tara piere si baba se piaptana!!
  • +1 (3 voturi)    
   procent (Vineri, 1 februarie 2013, 9:59)

   Claudiu2s [utilizator] i-a raspuns lui abel

   Problema e ca prin desfintarea casei de asigurari de sanatate angajatorii nu vor mai vira cotizatia si vei fi nevoit tu sa platesti asigurarea lunar. Ori asta cu siguranta nu va insemna o crestere a salariului proportionala. Sau probabil angajatorul iti va asigura doar accesul la serviciile medicale de baza.
   E prea la heirup.

   Iar sistemul nu este pregatit. Ce se intampla cu cei care au cotizat 30 de ani la casa nationala?

   Este complicat de implementat un sistem privat in Romania avand in vedere ca un procent foarte mic din populatia activa este incadrata in munca.
  • 0 (0 voturi)    
   Se poate si este necesar imediat !!! (Vineri, 1 februarie 2013, 12:48)

   SRA [utilizator] i-a raspuns lui abel

   Aici puteti comenta si trimis la NICOLAESCU.

   http://www.facebook.com/friends/requests/#!/stefan.radoveanu.9

   Voi veni cu detalii cum dispare SPAGA, creste concurenta si competenta.

   ROMANIA poate deveni un POL de ATRACTIE pentru serviciile medicale.

   EVAZIUNEA fiscala din sanatate dispare daca se introduce sistemul elvetian

   Merci
 • +6 (8 voturi)    
  Finantarea si evaluarea spitalelelor de stat (Joi, 31 ianuarie 2013, 21:14)

  abel [utilizator]

  Eu cred ca, in conditiile in care va exista o finantare buna a spitalelor, medicilor , la evaluarea spitalelor de stat si a personalului medical din aceste spitale, ar fi bine sa se tina cont si de parerea pacientilor platitori ai asigurarilor medicale, beneficiarii actului medical . La unele clinici private, pacientul primeste un formular cu intrebari despre clinica si actul medical , un fel de feedback pentru imbunatatirea activiatii clinicii.
 • +9 (9 voturi)    
  vai de ea Romanie (Vineri, 1 februarie 2013, 0:25)

  MeMadame [utilizator]

  Este cea mai mare descoperire de presa in aceasta luna. Sunt stupefiat de cat de oarba este urbea din Romania. Cand V. Mixich (care e un super om de presa, fara ironie) scrie un text oarecum liric despre Arafat, apar peste 1000 de comentarii. Cand se scoate la iveala o MEGA chestie, ca cea din acest articol, ea trece aprox. neobservata. 6 comenatrii. E revoltant cat de superficiala este urbea din Romania. Modul in care autoritatile paseaza raspunderea (eroare materiala!!!) arata clar porcaria.
 • +4 (4 voturi)    
  programul usl (Vineri, 1 februarie 2013, 8:31)

  liviusmaximus [utilizator]

  ori e o tactica, ori chiar sunt prosti ingramaditzi...
  zilnic, cate un ministru usl arunca o prostie si peste cateva zile apar erate. fie incearca sa faca modificari esentiale cu pasi mici, la adapostul scandalurilor, fie chiar sunt total incoerenti, desi stau la incalzire pe margine si ameninta cu mari idei menite sa ridice natiunea de 4 ani.
 • +6 (6 voturi)    
  !Atentie! (Vineri, 1 februarie 2013, 8:44)

  4tz [utilizator]

  Pai voi ce credeati? Ultimele 2-3 saptamani s-a facut scandal in presa ca nu se mai finanteaza spitalele private, ca Raed da mai multi bani la policlinica, ca licitatii la urgenta, ca medicamente de oncologie, Unifarm, Cantactuzino, etc... TOTUL este o actiune concertata de distragere a atentiei publicului de la PRINCIPALUL obiectiv al grupurilor de interese de la Ministerul Sanatatii, conduse de Arafat-Nicolaescu - NATIONALIZAREA fondului de sanatate! Banii nostrii, care trebuie sa finanteze exclusiv SERVICII MEDICALE si MEDICAMENTE, vor ajunge sa finanteze spitale si licitatii aranjate si vom ajunge din nou in situatie de acum 6-7 ani in care BRUSC nu mai erau bani pentru medicamente, etc.!
  Ministerul Sanatatii stie foarte bine de "problema", nu e nici o "eroare".
 • +5 (5 voturi)    
  este o ambitie (Vineri, 1 februarie 2013, 9:20)

  mos ion roata [utilizator]

  a ministrului Nicolaescu sa desfiinteze Casa.Nu a reusit prin actiuni directe,acuma umbla cu dedesubturi.La fel ca si ministerul marilor proiecte,ministerul sanatatii a incaput pe mainile incompetentilor.
 • +4 (4 voturi)    
  Problema de fond (Vineri, 1 februarie 2013, 9:29)

  c_brat [utilizator]

  Problema nu este daca este o ideea buna sau rea, problema este ca o astfel de schimbare este una majora si nu se poate face doar din pix.

  O analiza serioasa este necesara. Cei care sunt acum la pensie nu mai pot avea asigurare privata, deci un sistem tranzitoriu este necesar.

  Tare imi este ca se va ajunge ca si la legea educatiei unde schimbam la greu dar uitam sa aprobam metodologiile.
 • +5 (5 voturi)    
  asa guvern asa popor!!!! (Vineri, 1 februarie 2013, 9:34)

  samariteanul [utilizator]

  Se spune ca peste de la cap se impute!!!!Foarte firesc,doar ca se mai adauga faptul ca la un popor iresponsabil in a vota,las,dornic de cancanuri si mizerie morala,asa guvern si asa parlament!!!Am scris cu litera mica cele doua institutii special,pentru ca nu merita nici scuipatul meu!!!!
 • -1 (1 vot)    
  buget sanatate (Vineri, 1 februarie 2013, 10:26)

  consting [utilizator]

  multe raspunsuri la problema sanatatii se gasesc in studiul institutului britanic NICE. cei care sunt in sanatate stiu bine despre ce e vb. dlor politicieni punetii la treaba pe ganditorii din sanatate. se va ajunge la o rezolvare buna. sa fim optimisti. dul nicolaescu a condus bine sanatatera cand a mai fost ministru. parerea mea e ca stie ce face.
  • 0 (0 voturi)    
   va rog (Vineri, 1 februarie 2013, 15:02)

   SRA [utilizator] i-a raspuns lui consting

   http://www.aerztekasse.ch/fr/p12006223.html
 • +1 (1 vot)    
  RAED (Vineri, 1 februarie 2013, 19:08)

  liviusmaximus [utilizator]

  Dl Arafat, nu aud rectiile !!!! Oamenii aia din strada, va asteapta reactia...
 • 0 (0 voturi)    
  nu inteleg ! (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 18:32)

  elwis [utilizator]

  ce nu inteleg este slaba reactie a HotNEWS la acuzatiile aduse de contabilul sanitar si la cererea astuia ca ziaristul care a citit si inteles paragraful din buget sa fie ...penalizat ! de ce nu cereti , oficial, sa vi se spuna ca ceea ce citim nu este adevarat ci...o greseala si, normal, ca cel care a gresit a fost pedepsit !ziaristul poate sa scrie ce vrea , dar angajatul , platit din banii mei , sa scrie ce trebuie !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by