Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus miercuri suspendarea din functie de procuror a lui Vlad Dumitru Catalin, din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, upa ce acesta a fost pus sub urmarire penala de DNA pentru fapte de coruptie, se arata intr-un comunicat de presa al CSM.

Potrivit Agerpres, Vlad Dumitru Catalin a fost pus sub acuzare de DNA in acelasi dosar in care este cercetat Tomita Neagu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Cei doi sunt acuzati ca au primit de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, mai multe terenuri drept mita.

Potrivit DNA, Vlad Dumitru Catalin, procuror la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, fost procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu, ulterior procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti (la data comiterii faptelor), este acuzat de luare de mita, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, instigare la infractiunea de spalare de bani, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual.

De asemenea, mama procurorului, Niculina (Radulescu) Vlad, este acuzata de complicitate la infractiunea de luare de mita, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual, spalare de bani.

Potrivit DNA, pe 9 aprilie 2009, Vlad Dumitru Catalin, la acel moment procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, a primit de la primarul Adrian Mladin, cu titlu de mita, un teren in suprafata de 1.000 metri patrati situat in intravilanul comunei Jilava, pentru a instrumenta favorabil un dosar penal in care edilul avea calitatea de reclamant.

Procurorul a dobandit acest teren prin intermediul mamei sale, care a semnat, in calitate de cumparator, un contract de vanzare - cumparare in forma autentica, tocmai pentru a crea aparenta de legalitate menita sa disimuleze primirea acestui teren cu titlu de mita. Valoarea terenului este de 70.000 de euro.

Procurorul Vlad Dumitru Catalin si mama sa au interdictia de a parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.