Consiliul Superior al Magistraturii se intruneste miercuri in sedinta de plen, pe a carei ordine de zi se afla si alegerea vicepresedintelui CSM, procedura fiind reluata din nou dupa ce judecatorii Alina Ghica si Cristi Danilet si-au retras candidaturile, in contextul in care majoritatea instantelor din tara au votat pentru revocarea lor din functia de membru al Consiliului, anunta Agerpres. Saptamana trecuta, plenul CSM a luat act de retragerea candidaturilor judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet si a stabilit ca procedura trebuie reluata. Alegerea vicepresedintelui CSM, programata initial in sedinta din 4 ianuarie, a fost amanata de mai multe ori.

In timpul sedintei de saptamana trecuta, Horatius Dumbrava a anuntat ca intr-o saptamana sau doua Sectia pentru judecatori a CSM va anunta daca sustine un candidat din randul judecatorilor pentru functia de vicepresedinte.

Alina Ghica si Cristi Danilet se afla intr-o procedura de revocare din functiile de membri ai CSM. Curtile de apel s-au pronuntat in majoritate pentru revocarea judecatoarei Alina Ghica din CSM, dupa cum a anuntat pe 21 ianuarie Curtea de Apel Cluj, care centralizeaza rezultatele. Pe de alta parte, CSM a primit de la Judecatoria Valcea o adresa privind revocarea lui Cristi Danilet.

''Consiliul Superior al Magistraturii a primit adresa din partea Judecatoriei Valcea prin care instanta considera incheiata procedura de revocare'', a declarat miercurea trecuta Monica Prejmereanu, purtatorul de cuvant al CSM.

Potrivit unui comunicat de presa al Judecatoriei Valcea, 135 de judecatorii din tara s-au pronuntat in legatura cu revocarea lui Danilet, dintre care 103 au fost favorabile propunerii iar 32 nu au aderat.

Un numar de 1.126 de judecatori au votat pentru revocare, iar 324 au votat impotriva ori s-au abtinut.

''Potrivit art. 55 alin. 9 din Legea 317/2004, rep., in termen de 15 zile de la inregistrarea sesizarii semnate si motivate de reprezentantii adunarilor generale, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dispune revocarea din functie a membrului ales'', se preciza in comunicatul semnat de presedintele Judecatoriei Ramnicu Valcea, Bogdan Mateescu.