VIDEO Comisia Europeana a prezentat concluziile raportului MCV privind justitia din Romania: Unele progrese au fost facute in ultimele 6 luni, Romania mai are multe de facut in privinta respectarii statului de drept. / Raportul noteaza rezistenta institutiilor anticoruptie la presiuni si atrage atentia in premiera asupra hartuirii unor oficiali-cheie si judecatori in mass-media

de Redactia     HotNews.ro
Miercuri, 30 ianuarie 2013, 11:30 Actualitate | Esenţial


 documente
Comisia Europeana prezinta, la aceasta ora, raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe justitie. "Unele progrese au fost facute in ultimele 6 luni, Romania mai are multe de facut in privinta respectarii statului de drept. Au fost respectate doar unele dintre benchmarkurile din MCV. Indepedenta justitiei si instabilitatea institutiilor ramin o mare sursa de ingrijorare", sunt primele concluzii prezentate de purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray. Raportul MCV subliniaza si "rezistenta institutiilor anticoruptie la presiuni" si atrage atentia, in premiera, asupra "hartuirii" unor "oficiali-cheie, judecatori si nu numai" in mass-media: "Rolul mass-media e de asemenea luat in calcul: revizuirea regulilor existente pentru a asigura protectia institutiilor si a persoanelor", spune Mark Gray.
 • Comisia va adopta un nou raport inainte de finalul anului 2013.

"Comisia ar dori, de asemenea, sa atraga atentia asupra rolului mijloacelor de informare in masa. Au existat numeroase exemple de mijloace de informare in masa care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum si anumite indoieli cu privire la eficacitatea activitatii de supraveghere desfasurata de Consiliul National al Audiovizualului. Situatia sugereaza necesitatea unei revizuiri a normelor existente pentru a garanta faptul ca libertatea presei este insotita de o protectie corespunzatoare a institutiilor si a drepturilor fundamentale ale persoanelor, precum si pentru a pune la dispozitie masuri reparatorii eficiente", se arata in raportul Comisiei.

Colegiul comisarilor europeni a adoptat miercuri raportul pe justitie din cadrul MCV, care analizeaza progresele realizate in ultimele sase luni in ceea ce priveste cele zece recomandari incluse in precedentul document.


Principalele concluzii prezentate de Mark Gray, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene:

 • Rolul mass-media e de asemenea luat in calcul: revizuirea regulilor existente pentru a asigura protectia institutiilor si a persoanelor.
 • Numirea sefilor DNA si Parchetului General trebuie sa se faca in mod deschis si transparent, pe cit posibil cu suportul CSM.
 • Raportul noteaza rezistenta institutiilor anticoruptie la presiuni.
 • ANI a continuat sa-si dezvolte eficienta, dar e un mare semn de intrebare ca deciziile sale sint frecvent contestate.
 • DNA a vazut o dublare a condamnarilor in cazul dosarelor de coruptie.
 • Comisia va adopta un nou raport inainte de finalul anului 2013.
 • Q: Schengen, indeplineste Romania conditiile?
 • A: Da, Comisia crede ca Romania indeplineste conditiile tehnice pentru a intra in Schengen. Raportul MCV nu are legatura cu aderarea la zona Schengen.
 • Q: Este Romania singularizata in UE in acest moment, prin faptul ca nici macar nu le-ati transmis raportul? V-ati pierdut complet increderea in Romania?
 • A: Romania e intr-o situatie speciala, la fel ca si Bulgaria. De ce? Pentru ca cele doua guverne si-au luat in perioada de post-aderare niste commitmens si CE le monitorizeaza. In ceea ce priveste comunicarea cu Romania, exista incredere. Faptul ca premierul Ponta se intilneste luni cu Barroso confirma dialogul bilateral. E un acord important intern intre Basescu si Ponta care speram ca va creste stabilitatea sistemului politic in Romania.
 • In ce priveste accesul la raport, nu cred ca este o abordare neobisnuita. In iulie anul trecut a fost aceeasi abordare. Singura diferenta e ca raportul nu s-a mai scurs in presa o saptamina inante de adoptare. Am avut nenumate intilniri cu ministrii-cheie din Romania in ultimele saptamani.
 • Q: Exemplul despre media, pentru prima oara amintit in MCV. Care au fost sursele voastre pentru a investiga aceste probleme? Au existat intilniri cu Monica Macovei pe acest subiect? Intelege CE ca prin acest paragraf nu va mai fi libertate de expresie in Romania?
 • A: Este un subiect foarte important. In primul rind - importanta fundamentala a presei libere. Am avut numerosi jurnalisti care si-au exprimat ingrijorarea cu privirera la presiunile mediatice. In al doilea rind, avem mai multe cazuri, nu doar unul sau doua, in care oficiali-cheie, judecatori si nu numai, au fost intimidati, hartuiti prin mass-media. Stiti ca presedintele Barroso si-a exprimat aceasta ingrijorare in august. Si Comisia de la Venetia si-a exprimat ingrijorarea. Vedem lucruri care au trecut linia rosie in mai multe cazuri. Media a fost utilizata pentru a intimida anumite personaje.
 • Q: Care sint sursele de informare?
 • A: Nu este rolul meu sa spun cine. Am avut plingeri de la o varietate mare de institutii care au un rol in justitie. De aceea raportul include acest paragraf.
 • Q: Stie CE despre presiunile politice exercitate de Traian Basescu asupra presei?
 • A: In ultimele 6 luni am vazut declaratii din toate partile politice. Nu am vazut politiceni-cheie spunind in ultimele 6 luni "Stati asa, s-a ajuns prea departe". Raportul spune ca au fost progrese in ceea ce priveste restabilirea ordinii si statului de drept. Dar inca nu avem citeva numiri cheie. De exemplu, am fi vrut sa avem pina acum sefi la DNA si PG, ceea ce nu s-a intimplat. CE si-a exprimat preocuparile privind procedura numirilor
 • Q: Sunt probleme cu patronii de media care duc campanii impotriva institutiilor din justitie, asta a vrut sa spuna Comisia?
 • A: Raportul e clar. Nu veti vedea mentionarea unor ziaristi anume. Exista campanii de presa impotriva unor persoane-cheie din institutii din domeniul justitiei.
 • Q: Este de acord Comisia cu noua lege privind statutul parlamentarilor?
 • A: Am vazut mai multe interpretari ale impactului noului statut. CE vede unele progrese, dar apar si unele probleme. Pe de o parte exista noul statut, pe de alta parte exista alte reglementari. Exista anumite intrebari de luat in considerare privind problema statutului si imunitatii parlamentarilor.
 • Q: Cum ati descrie disponibilitatea Guvernului in privinta cooperarii in privinta spalarii banilor?
 • A: Am vazut o imbunatatire a comunicarii. Dar e greu pentru CE sa spuna cum merge cooperarea in lipsa datelor statistice. 
 • Q: Marcheaza acest raport intoarcerea la normalitate?
 • A: A fost un an dificil. CE vede acest raport ca un semn de incurajare ca nu ar trebui sa mai vedem o criza politica. Romania are un Guvern si un Parlament nou. Guvernul si-a asumat public lupta impotriva coruptiei, sprijinirea independentei justitiei. Raportul spune ce s-a facut si ce nu. Am fi vrut sa vedem rezolvate toate cele 10 recomandari. Nu sint toate rezolvate, dar speram ca vor fi repede rezolvate. Speram ca 2013 vom vedea un mediu politic mai stabil.
 • Q: Ati spus ca Ponta si Barroso se vor intilni luni. Care e agenda?
 • A: Intalnirea e la cererea premierului Ponta. Saptamina viitoare va fi un Consiliu European extrem de important. Aceasta e ocazia potrivita de intilnire a celor doi. Se va discuta despre fonduri, despre MCV.


Cateva dintre concluziile prezentate in comunicatul Comsiei Europene privind raportul MCV:

 • Raman inca multe de facut pentru a atinge obiectivele fixate in cadrul MCV. Raportul prezinta principalele evolutii din ultimele sase luni in reforma sistemului judiciar si masurile adoptate impotriva coruptiei, luandu-se nota de capacitatea de rezistenta in situatii dificile a instantelor si a institutiilor anticoruptie.
 • Comisia va monitoriza indeaproape progresele inregistrate si va adopta un nou raport privind procesul de reforma inainte de sfarsitul acestui an.
 • Cu toate ca respectarea Constitutiei si a hotararilor pronuntate de Curtea Constitutionala a fost restabilita, nerespectarea independentei sistemului judiciar si instabilitatea cu care se confrunta institutiile judiciare raman o sursa de ingrijorare. In raportul Comisiei se subliniaza, de asemenea, importanta numirii unui nou Procuror General si a unei noi conduceri a Directiei Nationale Anticoruptie care sa se bucure de increderea opiniei publice si care sa faca dovada independentei, integritatii si profesionalismului necesare pentru obtinerea unor rezultate concrete in combaterea coruptiei.
 • Recomandarile Comisiei subliniaza, de asemenea, responsabilitatea pe care o au ministrii si parlamentarii in a oferi un exemplu in materie de respectare a integritatii.


Recomandari ale Comisiei Europene:

Noul Guvern si-a facut deja cunoscut angajamentul fata de independenta sistemului judiciar si suprematia statului de drept in cadrul Acordului institutional de colaborare dintre presedinte si prim-ministru. Acesta ar trebui sa fie acum urmat de:

 • Introducerea unui cadru clar11 privind interdictia de a critica hotarari judecatoresti si de a submina activitatea magistratilor sau de a face presiuni asupra acestora si asigurarea aplicarii eficace a acestor cerinte. Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui sa fie invitat sa emita un aviz privind dispozitiile relevante.
 • Revizuirea standardelor existente pentru a se garanta existenta unor mijloace de informare in masa libere si pluraliste, asigurandu-se, totodata, masuri reparatorii eficiente impotriva incalcarii drepturilor fundamentale ale omului si impotriva exercitarii de presiuni nejustificate si a recurgerii la acte de intimidare de catre mijloacele de informare in masa asupra sistemului judiciar si a institutiilor implicate in combaterea coruptiei. Ar trebui sa se dea asigurari Consiliului National al Audiovizualului cu privire la independenta sa efectiva, iar acesta ar trebui sa isi indeplineasca pe deplin rolul prin instituirea si aplicarea unui cod de conduita in aceasta privinta.


Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Haineala, si ministrul roman al justitiei, Mona Pivniceru, s-au deplasat in cursul lunii ianuarie la Bruxelles si au avut intrevederi cu conducerea secretariatului general al Comisiei Europene (CE), despre care au precizat, fara sa intre in amanunte, ca au avut loc in perspectiva adoptarii raportului pe justitie de catre CE.

Pe de alta parte, CE a renuntat la misiunea de experti despre care presedintele Traian Basescu a afirmat in decembrie ca va avea loc dupa 11 ianuarie, desi deplasarea fusese confirmata si de unele surse europene, in contextul in care la Bucuresti se formase un nou guvern.

De asemenea, CE a renuntat in acest an si la practica anterioara de a trimite varianta finala a raportului la Bucuresti, pentru ultimele ajustari de comun acord cu autoritatile romane, pentru a evita scurgerea in media a documentului inainte de prezentarea sa oficiala.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16351 vizualizari

 • +24 (30 voturi)    
  Zgonea (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 9:09)

  Kepler [utilizator]

  a gonit la Bruxelles!?
  • -55 (65 voturi)    
   Mai mult de atat (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:19)

   Colonel [utilizator] i-a raspuns lui Kepler

   Ne cere limitarea libertatii presei. Doar traim in democratie, ce dracu` sa facem cu atata presa libera ?
   • +57 (63 voturi)    
    A lipsit doar sa spuna "Antena 3" (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:28)

    Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    Ce alt trust de presa, in afara celui al lui Voiculescu, loveste in judecatori atunci cand nu dau solutii convenabile patronului ?
    • +26 (28 voturi)    
     cam la asta s-au referit (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:56)

     jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

     nu ma indoiesc ca facea referire la antene (care nu au ald zeu decat feligz). totusi, niste precizari ar fi trebuit facute, ca se lamureasca si gadea despre ce este vorba sau oligof... de grecu. criticarea prese poate fi riscanta daca nu faci precizarile necesare. la noi, in africa europeana, presa toata este aservita, asta este clar, insa, niste limite trebuie impuse. otv si antenele trebuie sa traga obloanele, ca avem macar senzatia ca traim intr-o tara normala.
    • -20 (30 voturi)    
     b1 (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 13:04)

     Colonel [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

     vrei exemple concrete ? daca tot te uit la ei ar trebui sa le fi observat deja.
     • +10 (16 voturi)    
      da vreau exemple concrete (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 14:11)

      Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

      Unde sunt exemplele cu B1? Eu vad ca antenele au tot felul de emisiuni in care se critica procurorii si judecatorii care iau decizii impotriva intereselor lui Voiculescu. Ba chiar acum l-au speriat putin cu Copos.
     • +9 (11 voturi)    
      Nu sufera comparatie! (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 15:06)

      gazania [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

      N-am auzit pe nimeni de la B1jignind, atacand familiile celor vizati, mintind cu nerusinare. Cand il vei auzi pe Turcescu(ca de el nu aveti loc) facand pe cineva do bi toc , si prost in direct, atunci sa le compari.
     • +3 (3 voturi)    
      b1, antenele opozitiei (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 16:21)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

      este usor de observat. diferenta ar fi ca nu zice un asa mare nr de prostii ca la antene.
      • +3 (7 voturi)    
       verificabile (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 17:23)

       cotora [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

       informatiile de la b1 sunt verificabile, ceea ce la antena 3 nu este, ex voiculescu si-a dat demisia din senat ca sa renunta la imunitate,, deci manipulare, diversiune, dezinformari
     • +5 (7 voturi)    
      las-o balta (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:33)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

      faptul ca b1 nu este de acord cu usl-ul nu inseamna ca este la fel ca antena3. la b1 se discuta civilizat chiar si cand vine unul de la usl.
      nu ai exemple concrete de aceea te eschivezi.
      dar eu am o alta impresie. am impresia ca normalul pt voi a devenit anormal. a invita tot felul de analfabeti la latrine tine de normal. in schimb desfiintam tvr cultural. pe la antene se perinda toate scursurile Romnaniei capatuite peste noapte. cand o vad pe oana roman simt ca trebuie sama duc la psiholog.
      nu asa se face televiziune. v-a luat mintile si nu mai sunteti in stare sa ganditi.
      incearca o saptamana de b1 si ai za vezi diferenta.
   • +30 (32 voturi)    
    colon (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:36)

    Angoasat [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    Unii inteleg prost democratia..
    • +8 (8 voturi)    
     cel mai relevant fragment (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 14:57)

     corvus coraX [utilizator] i-a raspuns lui Angoasat

     "Raportul spune ca au fost progrese in ceea ce priveste restabilirea ordinii si statului de drept"

     În concluzie, acum mai bine de 7-8 luni statul de drept a fost destabilizat... E nevoie de mai mult?!
   • +51 (53 voturi)    
    democratie, da (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:37)

    sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    tot in democratie televiziunile nu au voie sa dea reclama la tigari, nu au voie sa dea reclama la bauturi decat dupa anumite ore. deasemenea nu au voie sa dea filme cu scene fiebinti tot dupa anumite ore. tot televiziunile nu au voi sa permita injuraturi si jigniri. libertatea nu inseamna ca poti face ce vrei. nu inseamna ca ai voie sa minti 24/24. nu inseamna ca ai voie sa arunci cu noroi in oamenii care nu-ti plac tie. nu insemna ca ai voie sa ataci institutii, sau persoane doar pt ca nu se potriveste cu agenda ta.
    incercati sa vedeti democratia altfel. libertatea presei nu inseamna automat ca pot face ce vor fara sa fie sanctionati
    • -4 (18 voturi)    
     De acord (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 13:15)

     TNour [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

     Sa-i critice dupa ora 23.00 ca si asa sunt in varsta (unii dintre ei chiar prea in varsta) si nu mai urmaresc emisiunile!
   • +17 (17 voturi)    
    hartuirea unor "oficiali-cheie,..... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:58)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    ....judecatori si nu numai" in mass-media" nu inseamna "libertatea presei" dar poate pentru un IQ de 180 este prea complicat spre a intelege.
    Oricum, nu lucratorii in Mass- Media sunt vinovati ci legiuitorul care a adoptal legile care permit asemenea fapte si iarasi ne intoarcem la sistemul politic si la clasa politica daunatoare.
    Intr-o lume sanatoasa, legea calomniei, dezinformarii si atacului la persoana prin media este aspru sanctionata, astfel sunt
    eliminati automat toti injuratorii si mincinosii de profesie iar societatea isi gaseste reperele morale corecte spre civilizatie.
    Dar, dupa cum am spus, aceasta se intampla intr-o lume sanatoasa ceea ce, la noi nu se doreste a fi.
   • +20 (20 voturi)    
    inteleg (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 13:09)

    I [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    Esti trist ca nu mai puteti manipula 24 din 24. Libertatea presei e una si manipularea alta.
   • +20 (20 voturi)    
    hahaha (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 13:16)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    colonelo, era vorba de colegul matale, felix vocalescu-varanu si de pressa sa libera, pan'la refuz.
    de cum'la zugravit pe bietul daniletz, de campania continua in serviciul varanului usl'mic, pan'la viktoria finala.
    cu viktor la viktoria veti avea viktorii multe !
    atata timp cat oteveul lui ghitza iemite si latrina impute.

    apropo de libertatea presei, a fost incalcata de unealta cna, taman cea care trebuia sa vegheze si sa asigure libertatea ..
    si care a inchis reteveul lui dd. :))
    rtv, noul otv.
   • +25 (25 voturi)    
    Colonele (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 13:25)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    Cum te-ai simti daca o tekleviziune, Antena3 sa zicem, te-ar porcai de dimineata pina seara cu sau fara motiv? Daca ar zice dimineata ca ma'ta-i cu.r.va, la prinz ca fii-ta e prostituata, seara ca fiu-t e gay. Tot democratie si libertatea presei e, nu?
   • +6 (6 voturi)    
    Presa si preşul (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 14:38)

    Noryb [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    Saracutii de voi! Cum o sa traiti fara portia de mizerie zilnica, cum se poate sa va fure canaliile astea chiar doza calda si veninoasa de asigurare ca altii sunt vinovati pentru fiecare ratare in viata?
    Cereti-va patria si culmile glorioase, tovarasi! Grohaiti pentru "ejacularea" din UE.
   • +7 (9 voturi)    
    "colonele", (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 16:14)

    ZeroAbsolut [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    daca eu te numesc pedofil la ora de maxima audienta si prezint o poza in care esti de mana cu un minor, ti se pare suficient ca proba? Dupa (i)logica ta, eu pot sa afirm orice am chef legat de persoana ta in numele libertatii de exprimare. Pot sa te injur, sa te scuip, sa te calc in picioare doar pentru ca asa simt eu ca vreau sa ma comport cu tine in mod "democratic".

    Libertatea presei are un cu totul alt inteles, iar tu stii asta foarte bine. Orice informatie prezentata de presa trebuie sa aiba in spate dovezi. Exista, deasemenea, regula informarii din trei surse, surse care sa nu afle informatia una de la alta. Distrugerea imaginii unei persoane prin acuzatii nefondate nu este permisa si trebuie pedepsita exemplar.
   • +3 (7 voturi)    
    libertatea presei?? (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 16:37)

    Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    poate vrei sa spui a lui felix...plus cateii
    ciutacu & company nu e presa.

    Primul principiu al democratiei pe care ar trebui sa-l invatati si voi:
    Libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea mea".

    mai studiaza cum e cu libertatea asta a presei de la aia care au luptat èentru ea si o inventat conceptul nu de la latrine.
 • +39 (53 voturi)    
  Pe cit pariem (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 10:48)

  Kappa [utilizator]

  C-o s-o luam peste ochi? Cel mai bine ar fi daca ne-ar arde un shut in c*r din Uniunea Europeana. Daca sint fortati sa se intoarca capsunarii si italienistii in tara, USL-istii sfirsesc in tepe intr-o luna.
  • +37 (39 voturi)    
   shut (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 11:43)

   Berzelius [utilizator] i-a raspuns lui Kappa

   /// Si asta pentru ca apartenenta la UE este una din cele mai importante realizari pe care Romania a facut-o dupa decembrie '89. Nu realizezi ca o iesire din UE ne-ar propulsa direct in bratele "binefacatoarei" Maici Russia, de la a carei tzatza am supt venin timp de o jumatate de secol?? Prefer o Romanie europeana, cu cetateni liberi sa circule si sa munceasca unde vor ei, chiar daca e o Romanie constransa prin masuri economice si politice sa-si faca ordine la ea in ograda, dar mult mai bine decat o Romanie sub tutela moscovita!(editat de HotNews.ro)
   • +11 (17 voturi)    
    Ba da, Domnule (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:27)

    Kappa [utilizator] i-a raspuns lui Berzelius

    Dar asta e. Daca nu poti sa fii condus decit cu cnuta (e ceva specific rusesc, nu vreau sa va ofensez, dar daca nu intelegeti, asta e) atunci sa te conduca cnuta pina o sa vrei sa scapi de ea. Si cind o sa-ntelegi, TEPELE..
  • +2 (30 voturi)    
   aiurea (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 11:50)

   isildur [utilizator] i-a raspuns lui Kappa

   trebuie sa fii cel putin imbecil sa doresti iesirea romaniei din UE; nu am sa inteleg niciodata ura asta apocaliptica la adresa tarii in general pe principiul daca se duce tara de rapa se dovedeste ca aia sau ailalti sunt de vinal penibil comentariul
   • +22 (22 voturi)    
    Obiectiv (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:18)

    nano2k [utilizator] i-a raspuns lui isildur

    Argumente obiective impotriva UE exista, nimic nu e perfect si totul se bazeaza pe interese - sper ca nu se mai indoieste nimeni de asta.

    Insa de la a-ti dori mai mult de la UE (din care si tu faci parte) pana la iesire este o cale prea lunga. Asa cum zice si Berzelius, odata scapati din mana de UE, direct in bratele maicii Rusii ajungem. Unii poate isi doresc, dar ma indoiesc ca aceia sunt majoritari.
   • +3 (3 voturi)    
    omu' nu spune ca e ok (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 16:41)

    Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui isildur

    ci ca doar isi doreste...poate ca macar asa vom scapa de uslamisti...asta daca restul reactioneaza.
    Insa tare ma tem ca sfarsim prin a fi o noua sovieta.
 • -13 (21 voturi)    
  :) (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 11:43)

  Analfabet [utilizator]

  deci ne mai asteapta pe mcv si lasa guvernul si parlamentul sa profite de ocazie pentru a consolida progresele facute. Si indeplinim in continuare conditiile schengen.
  • +35 (39 voturi)    
   cred ca ti-ai ales f bine numele :))) (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:00)

   Lucian Ilea [utilizator] i-a raspuns lui Analfabet

   Acest raport e unul dezastruos
   De fapt Michelle a si spus ca tre sa se uite intr-un glob de cristal ca sa afle cand o sa intre Romania in Schengen
   da ne asteapta..pana cand Relu Fenechiu returneaza transformatarele furate\
   Adica pardon le-a returnat deja contra cost la Electrica
 • +37 (39 voturi)    
  mda (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:05)

  sucaa [utilizator]

  praf ne-au facut... iar la latrine urla ca niste comunisti ca europenii astia ne vor raul.
 • -29 (37 voturi)    
  Auzi la asta (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:17)

  evoque [utilizator]

  "Raportul MCV nu are legatura cu aderarea la zona Schengen."
  Domn' presedinte si propaganda ce parere aveti?!!
  ca de obicei trebuie sa va schimbati latraturile.
  Inca una
  "ANI a continuat sa-si dezvolte eficienta, dar e un mare semn de intrebare ca deciziile sale sint frecvent contestate", asta inseamna ca deciziile sale sunt influentate, hmmmm, nasol.
  • +20 (22 voturi)    
   Pai sclavia te-a invatat sa citesti din 2 in 2 (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 13:32)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   "Da, Comisia crede ca Romania indeplineste conditiile tehnice pentru a intra in Schengen. Raportul MCV nu are legatura cu aderarea la zona Schengen."

   Comisia crede... Asta iti spune ceva?
   Tehnic, MCV n-are nici o treaba cu Schengen.

   Doar ca pentru a intra in Schengen , pe linga conditiile tehnice, trebe aprobarea tuturor membrilor deja existenti. Si cum Olanda ne cauta de 3 ani nod in papura pe motive de coalitie de guvernare sustinuta de partid nationalist, ar fi fost inteligent din partea noastra sa nu le dam motive de respingere politice. Iar "propaganda", adica toti cei care nu gindesc dupa linia trasata de Antena3, tocmai asta zice: ca nu vom intra in Schengen pt ca am reusit sa ne dam in spectacol incepind de asta vara.

   Si ce e mai trist e ca cei care fac pi.pi pe statul de drept sunt sustinuti de 70% din votanti. Ceea ce arata ca suntem un popor mult mai apropiat de valorile uniunii sovietice decit de cele ale uniunii europene.
   • -11 (15 voturi)    
    prietene (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 13:45)

    evoque [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    sunt atat de scarbit de discursul asta cu statul de drept de la suspendarea basescului nu aud din gura propagandei basiste decat respectarea statului de drept, care stat de drept? al cui stat de drept? al celui care a inventat aceasta sintagma pentru a mentine propaganda pe baricade.
    Cu ceva timp in urma basescu si propaganda ragaiau peste tot ca nu intram in schengen din cauza raportului ppe-mcv. Acum cand raportul a fost oarecum nuantat nu mai depinde de acesta ci de olanda, pai marele reprezentat al romaniei, viteazul presedinte care cica reprezinta tara ce a facut? Nada. A, ba da, circula o informatie acum vreun an in urma cum ca boagioaca a fost mandatata de presedinte sa trateze cu olandezii administrarea portuli Constanta contra votului olandezilor pentru aderare.
    Ca sa te citez fac pi.pi pe statul de drept, pe schenge, pe ue si pe toti cei care incearca sa ne bage pe gat lucruri pe care ei acasa la ei nu le fac.
    • +4 (4 voturi)    
     dar tu de ti-ai ales pseudonimul "evoque"?? (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 18:55)

     Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     Este atat de frantuzesc, atat de..de la la nemernicii aia de la ue..
     Nu mai bine te numesti вызывать.. este mult mai cinstit si mai maret pentru tine..
     Stii de ce mai baiete , ti se pare ca lumea civilizata ne trateaza cu superioritate?? Pentru ca , la fel ca si tine, si guvernantii tai mult iubiti, mult cinstiti, mult inteligenti.... bla.. bla bla.. si multi votati de alde tine fac .. PI. PI pe statul de drept.
     In ce ma priveste sunt mult mai linistita stiind ca .." raii " astia de ue, stau cu ochii pe noi, si ne critica.
     • -1 (3 voturi)    
      Ceva din DEX (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:50)

      evoque [utilizator] i-a raspuns lui Inna100

      вызывать= a provoca, A PROVOCÁ provóc tranz. 1) (ființe) A aduce (în mod intenționat) într-o stare de iritare, îndemnând la acțiuni dușmănoase; a ațâța; a stârni; a incita; a instiga; a porni; a întărâta. 2) (procese, acțiuni, stări etc.) A face să se producă; a pricinui; a cauza; a produce. 3) (persoane) A excita prin comportare, atitudine etc. Aceasta femeie provoacă mulți bărbați. ~ la duel. /<fr. provoquer, lat. provocare
      evoque= a evoca, termen regasit in spaniola sau/sifranceza.EVOCÁ, evóc, vb. I. Tranz. A aduce în conștiință fapte, evenimente, împrejurări etc. trecute; a zugrăvi prin cuvinte imaginea unui lucru cunoscut, dar petrecut demult. – Din fr. évoquer, lat. evocare.
      In ce ma priveste nu imi place sa isi bage cineva nasul in ciorba mea, indiferent ca este din ue sau de pe marte si nici nu am vreo dovada care sa ma faca sa cred in justitia lui basescu, macovei, morar, haineala cum nu am crezut si am urat justitia lui nastase.
      понимать?
 • +24 (26 voturi)    
  Referirile la mass media... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:25)

  prompt [utilizator]

  ...ar trebui sa-i puna pe ganduri pe cei ce lucreaza in domeniu! Asa cum remarca un analist, numai cca 15% din toata ,,fauna" de angajati in mass media sunt jurnalisti adevarati, competenti, echidistanti si cu bun simt. Restul jurnalistilor din presa scrisa si audiovizual sunt ,,atoatestiutori" care spun tot soiul de bazaconii, fiind incompetenti in domeniul in care se exprima, dar, influentand opinia publica in mod negativ. Daca in timp o serie de jurnalisti au patruns in parlament datorita ,,meritelor" de a manipula opinia publica, acestia ar trebui sa contribuie la o legislatie care sa apropie mass media romaneasca de cea occidentala care mie mi se pare mult mai preocupata de adevar decat de dorinta de a manipula de dragul ,,servirii" fortelor care-i platesc.
  • -14 (22 voturi)    
   hehe (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:40)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui prompt

   Daniel Conțescu, fostă omidă la Evz: „Am fost retrogradat din funcția de șef deoarece n-am executat un ordin: acela să fiu indulgent cu Gigi Becali. Au fost și alte situații neplăcute, așa că am considerat că trebuie să uit de faptul că am de plătit 1500 de lei lunar către bănci și că trebuie să redevin OM. 364 de zile din an sunt o omidă. Într-o singură zi sunt mândru de mine. Iar această zi este astăzi”.
 • +31 (33 voturi)    
  Revenire .... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:34)

  Isidor_b [utilizator]

  Este trist ca in raport se vorbeste de revenire la normalitate. Normal ar fi fost sa continuam sa traim in normalitate. Mi se pare ca niciun ziarist nu a prins nuanta: REVENIRE! Adica: Grupul Infractional Organizat, in frunte cu a'lu' Cacarau & Motanul Felix au incercat o lovitura de stat. Presedintele Ales al Romaniei, Domnul Traian Basescu, a reusit sa o stopeze si Romania a REVENIT la normalitate. Asta am inteles eu
  • -14 (16 voturi)    
   Nuante (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 13:11)

   nellino [utilizator] i-a raspuns lui Isidor_b

   Sau dupa guvernarea PDL de 3 ani jumate, Romania a revenit la normalitate sub USL.
   Poate asta nu ai inteles tu.
   • +6 (6 voturi)    
    La doua rapoarte MCV pozitive, consecutive (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 15:11)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui nellino

    Romania scapa de monitorizare. Unul a fost pe vremea PDL-ului. Spre fericirea ta au venit la guvernare USL-asii . . . .
    Stii cum se zice: ne-am inecat ca tiganu la mal.
 • +28 (32 voturi)    
  Raportul trebuia sa includa (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:34)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  Gadea, Badea, Ciutacu, Dana Grecu....astia au inveninat o tara intreaga si fac presiuni, latrina aia de televiziune ar trebui inchisa, daramata si construita o biserica pe locul ala pacatos
  • +7 (7 voturi)    
   nu (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 13:51)

   grongobar [utilizator] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

   mai las-o un pic sa se trezeasca votantul roman care a stat gura-casca la tv,sa vada ca banditii tot in propriile buzunare baga banii si nu in ai populatiei,ca au fost 8 ani de minciuni zilnice la a3 si nu mai trebuie daramat nimic,vin votantii usl si ii linseaza !ai putintica rabdare stimabile !
 • +21 (23 voturi)    
  Hmm strange question (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:49)

  skanda7 [utilizator]

  Parca interviul a fost luat de Gadea, intrebare: "Stie CE despre presiunile politice exercitate de Traian Basescu asupra presei?". Doar o sluga de-a lui Voiculescu ar putea intreba asa ceva.
  • -8 (12 voturi)    
   ca doar (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 13:07)

   rider [utilizator] i-a raspuns lui skanda7

   nu una de-a lui Basescu :)
 • +20 (22 voturi)    
  hai cu Schengenu (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:51)

  Xorciser [utilizator]

  Sper ca toata lumea isi da seama ca orice intarziere la Schengen inseamna bani pierduti. De toti transportatorii romani care "fac coada" la granita de Vest...
 • -10 (18 voturi)    
  parerea mea despre MCV (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 13:14)

  samariteanul [utilizator]

  Totul este o gargara fara subiect si predicat si in acest mod s-a ridicat stacheta excrocilor care ne guverneaza ca sa spuna ce le convine,la acest MCV.Tara noastra este cu mult mai mult coborata in a intra ca membru deplin in UE,decat a fost pana in 2012.
  UE,nu a ajutat cu absolut nimic in acest moment,ba dimpotriva ne-a lasat la mana acestor excroci din guvern si parlament.
  Nu avem ce cauta cu acesti talhari si excroci in UE!!!!!!!!!!
  Suntem ceea ce suntem un popor fara coloana vertebrala,un popor de mincinosi,excroci,hoti,prostituate in toate domeniile si in guvernare si parlament.Nu meritam ,mult timp onoarea de a ne numi egalii Uniunii Europene!!!
 • +11 (13 voturi)    
  multumim USL (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 13:58)

  edif [utilizator]

  intre USL si romanii din occident care se tin doar de prostii si ciordit nu e nici o deosebire, ne fac la fel de mult bine si mai ales cinste
 • +5 (5 voturi)    
  Iar am pierdut rindul..... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 14:57)

  CetateanulRoman [utilizator]

  si luam coada de la inceput! Practic am fost retrogradati la momentul cind ilievici pierdea puterea. In secunda cind esti acuzat de malversatiuni pt preluarea puterii, ca justitia nu e independenta iar mass-media este aservita ti se spune de fapt ca nu esti o democratie in sensul European.
  Ma inspaiminta ca tonta facea glume legate de unele chestii depasite din raport. In locul lui in minutul urmator demiteam intregul aparat ce asigura comunicarea cu structurile UE. Si imi ceream scuze oficial incercind sa obtin o rectificare a raportului pe niste chestii evidente. A preferat sa faca glume fiindca a luat tonul civilizat drept prostie: el si uslamistii sint convinsi ca "iau facut" pe Europeni fiindca nu au auzit cuvinte grele. Ce sa ii faci sint obisnuiti cu latrina1,2,3; e greu sa simti nuantele cind ai obrazul batatorit sa reziste la asta.
  Sintem sacrificati pt interese de grup si individuale.
  Si noi ce facem in afara faptului ca postam aici?
 • +3 (3 voturi)    
  TARAF TV (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 14:58)

  liviusmaximus [utilizator]

  Daaa, se refereau la TARAF TV. Au dat o manea in care solistul il ameninta pe judecatorul unui amic :)))
  Ce naibii discutam aici ? Ce trusturi/statii tv sau radio/ziare au proprietarii anchetati si fac emisiuni impotriva procurorilor si judecatorilor ? Sau si mai simplu, luati-i prin eliminare - care sunt cele care NU AU aceasta problema ? Probabil Pro si tvr. Plus cele cateva de nisa. Apropos, TVR cultural se reface sau nu ?
 • +2 (2 voturi)    
  MCV-ul si media (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 15:07)

  un dac [utilizator]

  daca nu dai exemple, nu critici punctual, nu prezinti surse sau analisti proprii, totul e o gargara si pacat de ea. parca s-au pupat cu voiculescu si si-au bagat putina licoare bulgareasca de trandafir ca sa scuipe. urat.
  presiunile asupra judecatorilor sunt evidente de ambele tabere, doar ca presa usl-ista este evident mai organizata. Turcescu manca creveti ceausisti cand mancau Voiculescu si SRS kkt pe la securitate. diferenta de experienta si de organizare, 1-0 pentru stanga, ca de obicei.
  intervine audienta si implicit banii din publicitate, dar la fel de implicit si avantajele obtinute de la cei pe care-i aperi, procentual cu audienta. Aici este 3-0 pentru stanga, audienta B1 este nimic pe langa audienta Antenelor.
  Unii discuta principii, aici este vorba despre efecte.
  daca B1 ar avea fix aceleasi emisiuni ca Antenele, dar audienta de acum, tot am putea spune ca presiunea exercitata de Antene este de nx mai mare, raportand la audiente.

  ca exemple personale jurnalistii sunt din pacate la fel de coruptibili precum politicienii, unii, si la fel de spalati pe creier precum alegatorii, altii. Intr-o tara in care principala forma de cultura ramane tv-ul, antenele vor schimba presedinti la fel cum PRO TV-ul si Carstoiu l-au ales pe Constantinescu. Atunci a fost bine? Evident nu, doar ca ne-a convenit. Noua ca majoritate. Cata vreme conduc presa tot aia care au lucrat la Scanteia, discutam degeaba.
 • -2 (4 voturi)    
  se impune cenzura in presa? (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 16:19)

  adrian4511 [utilizator]

  Ciudat mod de abordare a CE privind criticile la adresa activitatii justitiei. Se va introduce cenzura in presa? Nu va mai fi voie de la "stapinire" sa criticam magistrati? Cind apar cazuri de abuzuri ale procurorilor sau judecatorilor , sau vezi procurori si judecatori corupti, sau cind un membru al CSM face afirmatii politice (vezi cazul Danilet), sau cind membrii CSM sunt revocati prin adunari ale judecatorilor ar trebui sa nu mai comentam sau sa nu aflam aceste evenimente? Au incercat si comunistii sa interzica opiniile si ce au realizat?
  Eu nu inteleg cum au fost hartuiti magistratii de catre presa. Ei sunt o "casta" cu privilegii? Pe magistrati cine ii controleaza? EU NU AM INCREDERE IN PERSONAJELE DE LA CSM-UL ACTUAL.
 • -2 (2 voturi)    
  mcv (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:28)

  consting [utilizator]

  alooooo ! sa auda bn si sa ia aminte sculele antenelortv si partial, Rtv si realitatea tv. nu v-ar spune nimeni nimic daca ati critica -si bn faceti- toate taberel. dar nu pricep cum la voi tot raul e numai de o sg parte. oare nu stiti ca un oricare bat are intotdeauna doua capete. tre sa invatati si voi odata si odata ceva.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by