Ce nu au voie si ce au voie sa faca impreuna operatorii economici concurenti? Care sunt obiectivele concurentei si care e rolul pe care il au autoritatile publice si actorii privati in respectarea regulilor de concurenta? Ce facem cu monopolurile ? Despre toate acestea au discutat online cu cititorii HotNews miercuri, de la ora 12, Diana Ungureanu, judecator, formator in cadrul INM si Valentin Mircea, vice-presedinte al Consiliului Concurentei.

Valentin Mircea si Diana UngureanuFoto: Arhiva personala
  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Scurta biografie

Diana Ungureanu este judecator, formator in cadrul Institutul National al Magistraturii, unde coordoneaza programele de formare initiala in Drept comercial si de formare continua in Dreptul european al concurentei si lector la Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir (Bucuresti) si la Universitatea Constantin Brancoveanu (Pitesti). Este autoarea lucrarii "Jurisprudenta Curtii de la Luxemburg in materia concurentei", Editura CH Beck, 2010 si a numeroase articole pe aceasta tema.

Valentin Mircea a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si Universitatea Sorbona (Pantheon - Assas) in 1996. In prezent Valentin Mircea este Vice-Presedinte al Consiliului Concurentei. Valentin Mircea a creat si este, in prezent, unul dintre coordonatorii Centrului de Studii in Dreptul Concurentei din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti. Este autorul cartii "Legea Concurentei. Comentarii si explicatii", aparuta in 2012 la Editura C.H. Beck si a numeroase articole pe teme economice si de concurenta aparute in publicatii din Romania si din strainatate.

NOTA: Intalnirea online face parte dintr-un program mai amplu al Freedom House Romania, Institutului National al Magistraturii, Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania si Magistrats Europeens pour la Democratie et el les Libertes (MEDEL), cu titlul Legislatia UE Anti-cartel si Anti-monopol: Training pentru Judecatorii din Romania, finantat de Comisia Europeana, DG Competition.