Franta va sustine maximizarea alocarilor financiare acordate Romaniei in cadrul Politicilor Agricole Comune pentru perioada 2014 - 2020, a afirmat premierul Frantei, Jean-Marc Ayrault, in cadrul unei intalniri pe care a avut-o cu presedintele Traian Basescu, la Santiago de Chile, in marja summitului Uniunea Europeana - America Latina si Caraibe, a declarat consilierul prezidential Cristian Diaconescu.

Potrivit acestuia, intalnirea a avut loc la cererea partii franceze.

In cadrul acestei intalniri, premierul Ayrault a notat cooperarea foarte buna dintre Romania si Franta in ceea ce priveste cadrul multianual pe politicile agricole comune.

Cei doi oficiali au discutat si despre situatia din Mali, tara in care Franta este angajata militar impotriva rebelilor islamisti, inclusiv cu trupe terestre. "Va exista o cooperare interesanta", a precizat Cristian Diaconescu.

Presedintele Traian Basescu participa, sambata si duminica, la Summitul UE - CELAC gazduit de Santiago de Chile.

Negocierile privind noul cadrul financiar multianual 2014 - 2020 au esuat la finele anului trecut, o noua tentativa urmand a fi organiazata in cadrul unui summit prevazut a avea loc in 7 - 8 februarie la Bruxelles.

Presedintele a infirmat ca ar fi discutat cu prespresedintii Braziliei si Argentinei, Dilma Rousseff si Cristina Kirchner, asa cum anuntase anterior consilierul Cristian Diaconescu.