Directorul executiv al organizatiei caritabile Housing Trust din orasul britanic Brighton, Andy Winter, i-a avertizat pe imigrantii din Bulgaria si Romania care nu au un domiciliu sau un loc de munca asigurate, sa stea departe de acest oras.

"In cazul in care nu au un loc de munca si un adapost, Guvernul londonez ar trebui sa le comunice sa nu vina in Marea Britanie, iar daca vor veni, vom incerca sa-i reorientam. Realitatea este ca aici situatia oamenilor fara adapost si loc de munca este foarte dificila. Strazile nu sunt pavate cu aur, acest lucru trebuie inteles foarte bine", a precizat Winter, scrie Rador care citeaza site-ul bulgar de stiri Darik.

Potrivit acestuia, orasele Brighton si Hove din comitatul Essex sunt destinatii populare pentru muncitorii straini, 15,1% din populatia celor doua orase fiind venita din alte state. Conform datelor actuale, in Brighton sosesc anual circa 4. 000 de imigranti.

Avertismentul lansat de Winter a fost determinat de informatiile care au provocat ingrijorare in Marea Britanie, conform carora circa 250.000 de imigranti din Bulgaria si Romania ar putea sosi in aceasta tara in urmatorii cinci ani, dupa ridicarea restrictiilor de pe piata muncii, in anul 2014.