Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala Dolj a decis, joi, cercetarea disciplinara a infirmierei Georgeta Gabroveanu de la Centrul de Ingrijiri 'Complexul Sfanta Maria' din Craiova si suspendarea contractului de munca dupa ce aceasta a facut public cazul unei femei bolnave de 76 de ani careia o asistenta i-ar fi rupt mana dupa ce a lovit-o, scrie Agerpres.

De asemenea, conducerea DGAPPC Dolj a decis ca si asistenta Andreea Damureanu, acuzata de infirmiera ca i-ar fi rupt mana batranei, sa fie cercetata disciplinar si sa-i fie suspendat contractul de munca pe perioada anchetei.

Infirmiera Georgeta Gabroveanu a declarat presei in urma cu doua zile ca in data de 12 ianuarie asistenta Andreea Damureanu a lovit si i-a rupt mana unei bolnave de 76 de ani, cu afectiuni psihice, fara apartinatori, pe motiv ca femeia nu dorea sa isi ia medicamentele. Potrivit infirmierei, in urma lovirii femeia a avut dureri foarte mari, insa nimeni nu a transportat-o imediat la urgenta. Abia a doua zi femeia a fost dusa la urgenta unde i-a fost pusa mana in ghips.

'Acest caz incredibil care s-a intamplat in acest centru era cunoscut de toata lumea, dar se dorea musamalizarea lui, pentru ca asistenta cu comportament violent este sotia unui lider de sindicat din administratia publica, iar colega ei de tura este ruda prin alianta chiar cu unul dintre sefii DGASPC Dolj. Este sub demnitatea umana sa lovesti o persoana lipsita de aparare, cu atat mai mult cand esti cadru medical. Acum inteleg ca se spune despre bolnava ca ar fi fost agresiva. Pai daca si femeia asta este o persoana agresiva ... cand nu a ridicat la nimeni mana. Decizia de suspendare a contractului meu de munca este abuziva si se doreste intimidarea celor care stiu neregulile de aici. Eu nu as fi facut public cazul daca conducerea centrului si a DGASPC Dolj ar fi luat masurile care se impun intr-o astfel de situatie. Ori ei au sesizat politia si au dus-o pe batrana la IML dupa ce a aparut cazul in presa. Asta spune multe. Iar acest caz a fost picatura care a umplut paharul, pentru ca nu este un accident singular', a declarat presei Georgeta Gabroveanu.

Directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu, a declarat ca atat infirmiera, cat si asistenta sunt cercetate disciplinar, prima pentru ca nu a respectat regulamentul de ordine interioara al institutiei, iar cea de-a doua pentru incidentul din data de 12 ianuarie.

'Avand in vedere ca este un caz in care este posibil sa se fi folosit forta, am facut o sesizare la politie pentru cercetarea tuturor salariatilor care s-au aflat pe tura respectiva. De asemenea, in cursul zilei de miercuri bolnava a fost transportata la IML in vederea efectuarii unei expertize al carei rezultat speram sa il avem la inceputul saptamanii viitoare', a precizat seful DGASPC Dolj.