Judecatoria Ramnicu Valcea a transmis, miercuri, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) centralizarea rezultatelor transmise de instantele din tara in urma derularii procedurii de revocare a judecatorului Cristi Vasilica Danilet din functia de membru ales din partea judecatoriilor in CSM, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al Judecatoriei, un numar de 135 de judecatorii din tara s-au pronuntat, dintre care 103 au fost favorabile propunerii de revocare, iar 32 nu au aderat. Pentru a fi implinita procedura de revocare este necesar ca cel putin 89 de instante sa se pronunte "pentru".

Un numar de 1126 de judecatori au votat pentru revocare, iar 324 au votat impotriva ori s-au abtinut.

''Potrivit art. 55 alin. 9 din Legea 317/2004, rep., in termen de 15 zile de la inregistrarea sesizarii semnate si motivate de reprezentantii adunarilor generale, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dispune revocarea din functie a membrului ales'', se precizeaza in comunicatul semnat de presedintele Judecatoriei Ramnicu Valcea, Bogdan Mateescu.

Majoritatea instantelor din tara s-au pronuntat pentru revocarea judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica

La inceputul saptamanii, Curtea de Apel Cluj, cea care centralizeaza rezultatele din toata tara, a anuntat ca majoritatea Curtilor de Apel s-au pronuntat pentru revocarea judecatoarei Alina Ghica din CSM.

Totodata, surse judiciare citate de Agerpres au precizat ca si judecatorul Cristi Danilet poate fi revocat din functia de membru al CSM dupa ce peste 90 de instante din tara s-au pronuntat in favoarea excluderii magistratului din acest for, potrivit centralizarii voturilor.

Conform surselor, un numar de 123 de instante s-au intrunit si s-au pronuntat in legatura cu revocarea lui Danilet din CSM, dintre acestea 92 fiind favorabile demersului, numarul minim de instante care trebuiau sa se intruneasca fiind de 89.