Guvernul urmeaza sa aprobe miercuri bugetul de stat pe 2013 Guvernul se reuneste miercuri in sedinta, in care este asteptat sa aprobe proiectul de buget de stat pe anul 2013 pentru a fi transmis Parlamentului spre dezbatere.

UPDATE Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor se reunesc, miercuri, de la ora 15.30, pentru a stabili calendarul dezbaterii proiectului de buget pe anul in curs.

Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca bugetul pe 2013 este unul realist: "Este un buget in care putem sa ne incadram, sa ne tinem cele mai importante promisiuni, sa pastram investitiile si sa punem mult mai multi bani pentru cofinantarea proiectelor europene", a spus primul-ministru.

Marti, Guvernul a avut o sedinta extraordinara pentru a aproba o serie de masuri premergatoare adoptarii bugetului de stat si al asigurarilor sociale pe acest an. Astfel, Guvernul a avizat pachetul de masuri fiscale, prin care sunt introduse noi taxe pentru companii si extinde impozitarea in agricultura pentru persoane fizice, noile modificari ale Codului Fiscal, cresterea salariului minim si indexarea pensiilor.

Dupa sedinta, premierul Victor Ponta s-a intalnit cu delegatia FMI care este in misiune de evaluare la Bucuresti. In urma discutiilor, Guvernul a revizuit prognoza privind Produsul Intern Brut (PIB) si cresterea economica pentru acest an. Bugetul pentru 2013 este construit pe o crestere economica de 1,6%, revizuita in scadere de Guvern de la 1,8%, dupa discutiile cu FMI.