Razvan Horatiu Radu a fost numit agent guvernamental insarcinat cu reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si a Tribunalului UE, de la Luxembourg, precum si a celorlalte institutii europene, potrivit unei decizii publicate vineri in Monitorul Oficial. Practic, Razvan Horatiu Radu a trecut din functia de agent guvernamental in cadrul Ministerul Afacerilor Europene (institutie care s-a desfiintat - n.red.) in aceeasi functie la Ministerul Afacerilor de Externe (MAE), avand rang de subsecretar de stat.

Procuror de profesie, Razvan Horatiu Radu, a fost intre 2007-2011 subsecretar de stat in MAE si agentul guvernamental al Romaniei (avocatul statului-n.r.) pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), de la Strasbourg, potrivit Mediafax. Sub mandatul sau a scazut numarul condamnarilor Romaniei la CEDO si a crescut numarul de cauze castigate de Romania.

Din martie 2011 a fost numit subsecretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Europene si agent guvernamental pentru CJUE. Sub mandatul lui Radu, Romania nu a avut nicio condamnare la CJUE pentru nerespectarea obligatiilor de stat membru UE.