Nouasprezece localitati din judetul Arad nu sunt alimentate cu energie electrica, sambata dimineata, din cauza viscolului care a provocat avarii in reteaua electrica, in timp ce traficul este ingreunat de zapada pe majoritatea drumurilor din judet, informeaza Mediafax.

Reprezentantii Prefecturii Arad au declarat pentru agentia de presa citata ca viscolul si caderile de zapada au afectat retelele de electricitate din nord-estul judetului, iar 19 localitati au ramas nealimentate cu energie electrica. Echipele distribuitorului de energie electrica au fost trimise pe teren, iar muncitorii au constatat ca exista linii aeriene de medie tensiune rupte si izolatori sparti, problemele urmand sa fie remediate pe parcursul zilei de sambata.

In urma ninsorilor abundente, majoritatea drumurilor au fost acoperite cu un strat de zapada de pana la patru centimetri, astfel ca se circula cu dificultate, dar nu sunt semnalate blocaje. Pe drumurile nationale se intervine cu 35 de utilaje, iar pe drumurile judetene cu 29.

Tot din cauza viscolului, in municipiul Arad un copac s-a rupt si a cazut peste un autoturism parcat in fata unui bloc, masina fiind avariata.

Judetul Arad precum si alte judete din Transilvania sunt sub cod galben de ninsori, intensificari de vant si viscol pana sambata la ora 15:00.