Traian Basescu afirma, intr-un comunicat de presa, ca nu a avut niciodata "intrevederi sau convorbiri private" cu Puiu Popoviciu, dupa ce postul de televiziune Romania TV a publicat o stenograma a unei convorbiri telefonice in care omul de afaceri se lauda ca l-a scapat de puscarie pe actualul presedinte, in dosarul Flota, in 2004.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, respinge afirmatiile domnului Gabriel-Aurel Popoviciu, asa cum reies din interceptarile mentionate, si le considera nepermise si regretabile inventii si incercari ale unei persoane de a se folosi de numele domniei sale in vederea obtinerii unor favoruri (asa cum, de-a lungul timpului, au facut si alte persoane)", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit sursei citate, "Traian Basescu nu a avut niciodata intrevederi si convorbiri private cu domnul Gabriel-Aurel Popoviciu, singurele momente care ar fi putut prilejui un eventual contact direct fiind reuniunile publice la care a luat parte si domnul presedinte Traian Basescu".

Romania TV a publicat joi o stenograma a unei convorbiri telefonice in care Puiu Popoviciu sustine ca Traian Basescu ar fi urmat sa fie arestat, in iulie 2004, "sub influenta lui Nastase". "Trebuia sa fie arestat pe 19 iulie 2004, sub influenta lui Nastase. Eu l-am scapat", ar fi spus omul de afaceri, potrivit stenogramei atribuite de Romania TV DNA.

Iata mai jos fragmentul din stenograma:

  • Popoviciu: Am un amic pe care, dintr-un anumit joc de... cred ca stie Cornel istoria. L-am scapat de puscarie, de arestare. Trebuia sa fie arestat pe 19 iulie, 2004, sub influenta lui Nastase (vorbeste in soapta) ...Traian Basescu.
  • Serban: Traian Basescu!
  • Popoviciu: De aia ma bag, Eu l-am scapat!
  • Motoc: Dosarul Flota!
  • Popoviciu: Avand o relatie foarte apropiata la vremea aia cu Talpes, nu stiu ce... Treaba...el stie foarte bine! Eu l-am anuntat, ca i-am dat vestea. A, din cauza acestui subiect, eu am fost la el ultima data, desi cu membrii familiei lui m-am vazut destul de des si am o relatie foarte buna. Chiar jenant, aia mare...
  • Serban: ...da
  • Popoviciu: Ioana imi spune "sarut-mana" are si ea o varsta, e mai mare ca fiica-mea. Nu-s popa!
  • Motoc: (rade)
  • Popoviciu: Cand m-am dus la el in noiembrie, anul trecut si am stat. Relatia-i foarte misto, repet! Bem un whisky, nu stiu ce... Am stat la birou doua ore si jumatate de... Dupa douazeci de minute statea la birou, eu in fata, pe unu din cele doua scaune, dupa vreo douazeci de minute de discutii, asa, a spus: "Bei un whisky? "Dom'le, daca-i gratis si-i cu gheata, da,da!"

Omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu si fostii sefi de la DGIPI si DGA, Cornel Serban si Petru Pitcovici, au fost trimisi in judecata, in decembrie 2012, pentru fapte de coruptie in legatura cu tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice din Bucuresti.