Ministerul Sanatatii nu a luat nicio decizie in privinta situatiei medicilor care lucreaza atat in sistemul de stat, cat si in cel privat, a declarat, joi, la Palatul Victoria, ministrul Eugen Nicolaescu, transmite Agerpres.

El a spus ca Ministerul Sanatatii, in raportul inaintat Guvernului si care face referire la o eventuala incompatibilitate a medicilor care isi practica meseria in ambele sisteme, constata doar ca exista cazuri care sunt la limita legii, posibile conflicte de interese.

In context, Eugen Nicolaescu a precizat ca nu a fost luata nicio decizie si ca Ministerul Sanatatii isi propune sa discute cu organizatiile profesionale ale medicilor, asociatiile de pacienti si dupa aceea sa se decida.

Intr-o nota inaintata miercuri Executivului se arata ca dubla calitate de angajat a personalului medical trebuie analizata avand in vedere, pe langa aspectul criticabil al racolarii pacientilor din serviciile publice in folosul unitatilor private, si din perspectiva unui potential conflict de interese intre calitatea simultana de angajat in sistemul privat si in cel public a unui cadru medical, in special daca acesta are si o functie de conducere.