Examenul de bacalaureat se va desfasura in 2013 ca in anii trecuti, in conformitate cu metodologia din 2011, lista disciplinelor ramanand cea aprobata in 2010, se arata intr-un ordin al ministrului Educatiei publicat luni in Monitorul Oficial. In document se precizeaza ca salile de examen vor fi dotate cu camere de supraveghere video. Ordinul nu face nicio referire la bacalaureatul profesional insa ministrul Educatiei Remus Pricopie declara in urma cu o saptamana ca acesta optiune ar putea fi introdusa daca Parlamentul decide acest lucru, avand in vedere ca ea nu presupune modificarea modalitatii de sustinere a examenului de bacalaureat.

Ordin privind organizarea si desfasurarea bacalaureatului in 2013 Foto: Captura Monitorul Oficial

In ordinul de ministru, datat 31 august 2012 si semnat de ministrul Educatiei de la acea vreme Ecaterina Andronescu, se precizeaza ca examenul de bacalaureat 2013 se desfasoara in conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat 2011, aprobata printr-un ordin al ministrului Educatiei semnat in 2011.

"Comisiile de bacalaureat judetene/a municipiului Bucuresti vor asigura dotarea cu camere video functionale a salilor in care se desfasoara probele examenului de bacalaureat national, a salilor in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si a salilor in care se preiau si se depoziteaza lucrarile scrise", se precizeaza in ordin.

In document se precizeaza ca lista disciplinelor la care candidatii sustin examenul de bacalaureat in sesiunile anului 2013 este cea aprobata prin ordinul ministrului Educatiei din 2010.

Actualul ordin privind organizarea si desfasurarea bacalaureatului in 2013 nu face referire la bacalaureatul profesional insa ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat pe 7 ianuarie ca acesta optiune ar putea fi introdusa daca Parlamentul decide in timp util asupra ei. Pricopie a precizat ca bacalaureatul profesional ar fi o optiune care nu presupune modificarea modalitatii de sustinere a examenului.

"Pe actualul cadru legislativ organizam examenul de bacalaureat exact ca in 2012. Daca Parlamentul va introduce aceasta optiune, pentru ca atentie bacalaureatul profesional nu presupune modificarea modalitatii de sustinere a examenului asa cum este prevazut acum, ci inseamna adaugarea unei optiuni, daca Parlamentul va introduce aceasta optiune in timp util si va fi fezabil sa oferim aceasta optiune absolventilor de liceu evident ca o vom face. Trebuie sa vedem decizia Parlamentului", a explicat ministrul Pricopie ntr-un interviu pentru Agerpres.