Premierul Victor Ponta a afirmat ca procurorii trebuie sa ramana in continuare magistrati, dar sa nu mai aiba subordonare ierarhica, iar in aceasta viziune nu va mai conta asa mult cine ocupa postul de procuror general al Romaniei.

"Inteleg, ca fost procuror si ca prim ministru, si ca procurorii sa fie magistrati in continuare, asa cum prevede foarte bine Constitutia, dar sa fie independenti, nu doar sa se bucure de stabilitate, si sa nu aiba subordonare ierarhica, la fel ca judecatorii", a afirmat primul ministru, intrebat cum comenteaza scandalul de CSM, unde sectia de judecatori a cerut cu putin timp in urma demisia de onoare a sefului ales al CSM, Oana Schmidt-Haineala.

Victor Ponta a afirmat ca niciun procuror "nu trebuie sa se mai subordoneze ierarhic" si sa aiba competente foarte clar, deoarece "aia inseamna un procuror cu adevarat independent".

"O sa vedeti ca atunci nici nu mai conteaza cine e procuror general", a comentat acesta, afirmand ca acum este "o batalie" pentru ocuparea acestui post, iar Traian Basescu si-l doreste pe Daniel Morar in acesta functie, "pentru ca e subordonare ierarhica".

Premierul a caracterizat drept o "poveste" faptul ca USL ar incerca sa preia controlul asupra justitiei.

"Am aflat ca vreo 700 de judecatori sunt pusi de USL ... astea sunt prostii. Nu stiu cand s-or insanatosi cei care o tin asa de ani de zile, cine puna pe justitie, acum e a lui Basescu, sa nu o ia USL", a afirmat acesta, adaugand ca, in opinia sa, disputele din CSM reprezinta de fapt "o problema de credibilitate a justitiei".

"E o batalie acolo, eu nu stiu cine e mai bun, cine e mai rau", a mai spus acesta.