Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sustine, la doua zile dupa ce a anuntat sistarea finantarii de la CNAS a spitalelor private, ca cei care ar urma sa isi piarda privilegiile in urma unei astfel de decizii ar incearca sa faca campanii mediatice: ''De ce va agitati si de ce incercati sa gasiti alte lucruri in realitatile pe care le avem, nu pot sa inteleg. Probabil sunt foarte multi in spate si eu stiu cine sunt aceia, care incearca sa faca niste campanii, ca-si pierd privilegii. Cine vrea sa faca afacere privata sa o faca pe banii lui, nu pe banii statului. Cand vrei sa faci o afacere privata, iti faci un business plan, ti-l gandesti. Castigi, esti bun afacerist, pierzi, esti prost afacerist'', le-a spus ministrul luni dimineata jurnalistilor, inaintea Biroului Politic Central al PNL, potrivit Agerpres.

El a subliniat ca asigurarile de sanatate obligatorii implica utilizarea lor doar in politici publice de sanatate: "Asigurarile sociale de sanatate sunt obligatorii, pentru ca reprezinta sisteme de solidaritate. (...) Cat ea este sociala - pentru ca asa se cheama, asigurare sociala de sanatate - atunci sunt bani publici, iar Guvernul si Ministerul Sanatatii au obligatia sa faca aceste politici publice pe fonduri publice. (...) Cetatenii acestei tari, in proportie de 90%, sunt saraci si traiesc din asigurari sociale de sanatate. Asta este problema Romaniei. Noi pe asta trebuie sa o rezolvam''.

Ministrul Sanatatii a mai aratat ca la spitalele private pot ajunge bani din asigurari de sanatate private: ''Cine doreste sa-si exprime optiuni poate sa faca asigurari private, legea de astazi permite oricui sa faca asigurari private, daca doreste, daca are bani. Asta este discutia. In rest, daca intrati in alte discutii, faceti rau intentionat si nu faceti bine oamenilor. (...) Asigurarea este obligatorie, deci e un fel de impozit, de ce sa ne apucam sa rastalmacim cuvintele si expresiile. Daca se spunea ca asigurarea este facultativa, atunci erau bani privati si faceati ce doreati dumneavoastra cu ei''.