Un avion al companiei Tarom a fost avariat usor dupa ce a fost lovit de un fulger la aterizarea pe aeroportul din Istanbul, insa pasagerii sunt in siguranta, majoritatea fiind redirectionati pe un alt zbor, informeaza Mediafax.

"TAROM anunta anularea cursei 264 Istanbul - Bucuresti (din 12 ianuarie - n.r.) din cauza faptului ca la aterizarea pe aeroportul din Istanbul aeronava a fost lovita de un fulger, suferind avarii usoare. Aterizarea s-a efectuat in deplina siguranta. Pentru a respecta procedurile standard in astfel de situatii si din motive de siguranta, s-a luat decizia de anulare a cursei pentru ca aeronava sa fie supusa unei verificari tehnice", precizeaza un comunicat postat pe site-ul companiei.

Cei 82 de pasageri ai cursei Istanbul-Bucuresti au beneficiat de asistenta conform directivelor europene (EC 261/2004), majoritatea fiind rerutati pe un alt zbor din aceeasi zi, respectiv sambata.

"Ceilalti pasageri au beneficiat de cazare, urmand sa ajunga la destinatie a doua zi", precizeaza compania.

"Compania TAROM regreta inconvenientul creat pasagerilor de aceasta situatie si asigura toti pasagerii ca siguranta operatiunilor sale reprezinta principala prioritate a companiei", se mai arata in comunicat.

Potrivit liste de zboruri a Aeroportului Henri Coanda, o aeronava Tarom a pecat la ora 16.35 cu destinatia Istanbul, fiind asteptata intoarcerea in Bucuresti la ora 19.50.