Familia unui barbat de 39 de ani, care a murit sambata la Spitalul de Urgenta din Craiova, il acuza pe medicul care l-a ingrijit ca nu a vrut sa il opereze, dupa ce pacientul si-a fracturat umarul si a venit la unitatea medicala, fiind doar bandajat si primind calmante, desi avea mana umflata, relateaza Mediafax.

Sotia barbatului a povestit ca acesta si-a fracturat umarul in 3 ianuarie si a mers imediat la spital, fiind primit de medicul ortoped Dragos Adam, care era de garda atunci si pe care il acuza ca nu a vrut sa-l opereze pe pacient.

"A fost primit de medicul de garda, Dragos Adam. Acesta i-a facut mai multe investigatii medicale, a fost tinut in urgenta de la ora 2.00 noaptea pana dimineata, cand l-a trimis acasa. I-a pus mana in bandaj, i-a dat calmante si atat. Marti, in 8 ianuarie a venit iar la control si doctorul doar i-a strans bandajul si i-a dat calmante. Joi am fost din nou la doctorul asta si l-am rugat sa-l opereze pentru ca nu mai putea de durere si avea mana umflata", a povestit femeia.

Femeia a precizat ca, din cauza durerilor foarte mari, sotul ei a venit de urgenta la spital si vineri seara, la un alt medic, care l-a consultat si a decis sa-l opereze pentru ca facuse infectie.

"Medicul asta nici nu a stat la discutii. A intervenit imediat. El si-a facut datoria. Noi il acuzam doar pe Adam ca nu l-a bagat in operatie prima data. Pentru ca dupa ce a fost operat vineri seara a fost internat la terapie intensia, iar azi (n.r. - sambata) la ora 13.00 ne-a anuntat doctorul ca a murit. Nu mi se pare normal ca cineva sa moara de la o fractura pentru ca a alunecat", a mai spus femeia.

Sotia pacientului si celelalte rude au spus ca dupa inmormantare vor depune plangere la Colegiul Medicilor si la Parchet impotriva doctorului Dragos Adam.

La randul lor, reprezentantii spitalului au declarat ca deocamdata nu fac verificari pentru a stabili ce s-a intamplat in zilele in care pacientul a fost tratat de medical Dragos Adam, intrucat nu a fost depusa o plangere in acest sens.

"Pacientul a ajuns in Unitatea de Primiri Urgente, vineri, in jurul orei 23.00, si avea un hematom voluminous post-traumatic umar drept. Avea fasceita necrozanta si imediat medicul de garda a intervenit chirurgical. La ora 00.20 a fost internat pe sectia de terapie intensiva pentru ortopedie, iar sambata la ora 12.00 a intrat in stop cardio-respirator. Au fost efectuate manevre de resuscitare, insa fara rezultat", a declarat Cristina Geormaneanu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Craiova.

"Am auzit ca familia il acuza pe medic de malpraxis, insa sunt multe astfel de situatii in care apartinatorii fac astfel de afirmatii. Noi nu ne grabim sa facem anchete. Ce-i drept vom declansa procedura legala, insa in astfel de situatii doar instanta decide cine e vinovat", a mai spus Cristina Geormaneanu.