Seful Jandarmeriei Capitalei, general de brigada Eugen Meran, a fost demis din functie, a anuntat vineri seara ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, citat de Agerpres.

Eugen MeranFoto: Agerpres

"Dl. general Meran a fost demis. Este pus la dispozitie pentru ca este responsabil pentru ceea ce s-a intamplat atunci (la protestele de strada din 2012 - n.r.). Am mai facut cativa pasi. In cursul zilei de maine lamurim si cu persoana care dadea cu bocancii ca un animal", a afirmat Radu Stroe, la plecarea de la MAI.

Joi seara, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ministrul Afacerilor Interne a declarat ca va incepe un control administrativ pe linia MAI privind ceea ce s-a intamplat la protestele de anul trecut.

"De maine voi deschide si aceasta fila de dosar al MAI. Vreau sa o fac. Este necesar sa o fac. (...) Eu o sa merg pe linia noastra, a controlului administrativ", a spus Radu Stroe.

La sfarsitul anului trecut, seful Jandarmeriei Capitalei a fost atentionat, alaturi de un sef serviciu in cadrul aceleiasi structuri, dupa o ancheta interna ca urmare a unor sesizari venite din partea mass-media potrivit carora la parada de 1 Decembrie ar fi fost infiltrate in multime persoane suspectate ca ar fi instigat oamenii veniti sa asiste la eveniment.

Antena 3 a prezentat atunci imagini de la parada in care apareau mai multi barbati despre care postul de televiziune a sustinut ca sunt agenti "acoperiti", din "serviciile secrete", care "aveau un scop precis si anume instigarea multimii si tulburarea linistii publice".

Eugen Meran a preluat conducerea Jandarmeriei Capitalei in noiembrie 2010.