Sotia regizorului Sergiu Nicolaescu, Dana Nicolaescu, precizeaza, printr-un comunicat remis, miercuri, agentiei Mediafax, ca urna cu cenusa regretatului cineast a ajuns in posesia sa si anunta ca intentioneaza sa ridice un monument in memoria regizorului.

Ea arata ca monumentul ar urma sa fie ridicat pana la data de 13 aprilie, cand regretatul regizor ar fi implinit 83 de ani si ca detaliile privind monumentul vor fi comunicate in urmatoarea luna.

Sergiu Nicolaescu s-a stins din viata saptamana trecuta, pe 3 ianuarie, la 82 de ani, la Spitalul Elias din Capitala. Trupul sau a fost depus la Cercul Militar National, acolo unde, vineri si sambata, au putut veni pentru un ultim omagiu rudele, colegii si toti cei care au dorit sa-si ia ramas bun.

Conform propriilor dorinte exprimate inca din timpul vietii, trupul maestrului Sergiu Nicolaescu a fost incinerat la Crematoriul Vitan-Barzesti din Bucuresti, cu onoruri militare, in prezenta familiei si a catorva prieteni apropiati.

Urna cu cenusa lui Sergiu Nicolaescu a fost ridicata de vaduva acestuia miercuri, in jurul orei 13.00, de la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, unde trupul neinsufletit al regizorului a fost incinerat sambata, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai municipalitatii.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la varsta de 82 de ani, a strans, la capatul unei cariere de peste 40 de ani, o colectie impresionanta de peste 60 de filme in care a imbracat, pe rand sau, uneori, chiar in acelasi timp, haina de regizor, scenarist si actor, cu o abilitate neobisnuita.