Elevii din Bucuresti vor sustine incepand cu finalul lunii ianuarie simulari pentru examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala, anunta Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. "La baza acestor simulari a stat programul de pregatire remediala" discutat cu Ministerul Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro inspectorul scolar general pe Bucuresti, Constantin Traistaru. Potrivit acestuia, "antrenamentul se face prin simulari, in conditii similare celor din examen".

BacalaureatFoto: Agerpres

"Subiectele au fost pregatite in luna decembrie la nivelul inspectoratului", a explicat Traistaru. Potrivit acestuia, subiectele pe care elevii le vor avea de rezolvat la simulare nu vor fi alese dintre modelele publicate deja pe site-ul inspectoratului scolar. "Subiectele vor avea aceeasi structura ca modelele, dar nu vor fi dintre ele", a declarat inspectorul general.

Intrebat daca notele vor fi trecute in catalog, Constantin Traistaru a declarat ca "simularea nu este obligatorie, noi vom analiza rezultatele obtinute de elevi".

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti anunta cum se vor desfasura simularile

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a publicat pe site-ul propriu, la sectiunea "Examene - Bacalaureat", un anunt privind organizarea de simulari ale examenelor de Bacalaureat si Evaluare Nationala.

"Avand in vedere planul de actiune privind imbunatatirea rezultatelor obtinute de candidati la examenele nationale 2013, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti organizeaza simulari ale probelor de examen, atat pentru examenul de Bacalaureat 2013, cat si pentru Evaluarea Nationala 2013", informeaza Inspectoratul.

"In data de 30 ianuarie 2013, se va aplica in toate unitatile de invatamant preuniversitar de stat si particulare din reteaua scolara a municipiului Bucuresti simularea probei de Limba si Literatura Romana", atat pentru Bacalaureat, cat si pentru Evaluarea Nationala, se mai arata in comunicatul inspectoratului.

  • Pentru Evaluarea Nationala - elevii vor avea de pregatit materia semestrului I, clasa a VIII-a, si materia claselor V-VIII.
  • Pentru Bacalaureat - materia semestrului I, clasa a XII-a, si proza scurta - basmul cult si nuvela.

Descarca de aici Modele de subiecte pentru Simularea examenului de Limba si literatura romana - BAC 2013

Pe data de 1 februarie 2013 se va desfasura in toate unitatile de invatamant preuniversitar de stat si particulare din reteaua scolara a municipiului Bucuresti simularea probei de Matematica.

Pentru simularea probei scrise la matematica, pentru elevii care sustin proba in cadrul Evaluarii Nationale, subiectele care vor constitui itemi in cadrul simularii vizeaza:

  • toate continuturile /competentele asociate claselor a V-a - a VII-a, cuprinse in programa de examen;
  • materia clasei a VIII-a, corespunzatoare semestrului I: la algebra: multimea numerelor reale, intervale, calcule cu numere reale reprezentate prin litere; la geometrie: elemente de geometrie in spatiu, inclusiv teorema celor trei perpendiculare.

Pe 22 aprilie 2013 "se va aplica in toate unitatile de invatamant preuniversitar de stat si particulare din reteaua scolara a municipiului Bucuresti simularea probei de Informatica", informeaza Inspectoratul. Tot pe 22 aprilie 2013 va avea loc si simularea probei la Chimie.

Descarca de aici Programa de examen pentru Chimie - Simulare BAC 2013

Inspectorul general Constantin Traistaru a declarat pentru HotNews.ro ca disciplinele pentru care se vor organiza simulari sunt cele publicate si pe site-ul institutiei. Pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti au fost publicate modele de subiecte si detalii cu privire la desfasurarea simularilor pentru disciplinele Limba si literatura romana, Matematica, Fizica, Informatica, Istorie, Biologie si Chimie.

Intrebat daca astfel de simulari vor avea loc si in alte judete, Traistaru a declarat: "nu am discutat cu colegii din tara, dar programul de pregatire remediala este unul national si el a fost stabilit de Ministerul Educatiei la nivel de macheta".