Judetele din nordul Moldovei - Botosani, Suceava, Vaslui, Neamt, Iasi si Bacau - sunt afectate de caderile de zapada si vantul puternic, mai multe drumuri nationale si judetene fiind inchise sau cu circulatie restrictionata, relateaza Agerpres.

Prefectul de Botosani, Costica Macaleti, a declarat, duminica, in cadrul unei videoconferinte, ca 27 de localitati din judet sunt izolate. Potrivit acestuia, in Iacobeni o persoana de 54 de ani are nevoie de insulina, iar in comuna Podeasca o femeie gravida se afla sub supraveghere medicala la domiciliu.

In judetul Suceava DN 17A este partial inchis, iar pe o portiune s-a ridicat restrictia pentru circulatia autovehiculelor de tonaj mare. De asemenea, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anuntat ca duminica vor fi deschise circulatiei cinci drumuri judetene si alte doua luni. Tot in judetul Suceava s-au inregistrat 17 deranjamente colective.

In judetul Vaslui, sunt inchise trei drumuri nationale: DN24, DN 2F si DN 24D (inchis spre Vama Albita); cinci drumuri judetene, iar 17 sate nu sunt alimentate cu energie electrica. Prefectul de Vaslui, Radu Renga, a anuntat ca din localitatea Bogdana trebuie dusa la spital o femeie gravida, insa pentru rezolvarea acestei probleme s-a apelat la ajutorul unui club off-road.

In judetul Neamt patru drumuri judetene sunt inchise, iar acestea nu pot fi deblocate pana nu se opreste viscolul, cele mai mari probleme fiind in zona orasului Roman.

In judetul Bacau, pe DN 2F Bacau-Vaslui, circulatia este restrictionata, iar cinci drumuri judetene sunt inzapezite.

Prefectul de Bacau, Claudiu Serban, a precizat ca au fost sapte sate fara alimentare cu energie electrica, insa aceasta problema a fost rezolvata.

In judetul Iasi pe trei drumuri nationale exista restrictii de circulatie pentru autovehiculele de peste 3,5 tone, iar cinci localitati nu sunt alimentate cu energie electrica.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a declarat ca una dintre cele mai mari probleme in judet este aceea ca firmele angajate sa transporte persoanele care au nevoie de dializa nu sunt echipate corespunzator.

Adomnitei a anuntat ca 17 drumuri judetene au fost inzapezite, dar intre timp sase au fost deblocate si a promis ca in aceasta noapte vor fi redate circulatiei si celelalte 11 drumuri judetene.

O alta problema dezbatuta in cadrul videoconferintei a fost ca in mai multe localitati din Valea Jiului a fost intrerupta alimentarea cu energie termica din cauza producerii unei avarii la o conducta care transporta agent termic de la Centrala din Paroseni.