Asociatia "Community Links" a lansat miercuri cu ocazia conferintei "Lider Ovidiu Talks", un nou stagiu de internship in marile companii din Romania, destinat studentilor economisti. Acestia vor avea astfel ocazia sa isi completeze cunostintele dobandite pe bancile facultatii cu informatii practice despre cum functioneaza compania in care ar putea ajunge sa lucreze.

Conferinta Lider Ovidiu poza 1Foto: Community Links

Programul "Lider Ovidiu" s-a lansat in 22 mai 2012 cu o conferinta tinuta in Aula Magna de la ASE, conferinta la care au participat 120 de studenti, cadre didactice din ASE dar si reprezentanti ai partenerilor corporate. Conferinta a fost deschisa de Prof. Dr. Nicolae Istudor, Vice-Rector ASE si Prof. Dr. Univ. Mihai-Razvan Ungureanu. Din partea partenerilor corporate au vorbit despre cariera si leadership Daniela Pandrea, General Director Eastern Europe, Honeywell Building Solutions si Titov Buzescu, Vicepresedinte-Retail, Rompetrol Group Corporate Center. Programul a inregistrat un numar impresionant de 385 de aplicatii pentru stagii de internship oferite de 17 companii partenere. Evident, s-a inregistrat o cerere mai mare decat oferta, ceea ce demonstreaza necesitatea unui astfel de program.

In etapa pilot programul a oferit 74 de stagii de internship in 17 companii din domeniile cele mai diverse, de la jurnalism economic, marketing, finante si banci, vanzari, transporturi, turism, relatii internationale, contabilitate si audit, constructii, industrie petroliera si pana la telefonie mobila.

Astazi a fost anuntat urmatorul stagiu, ce se va derula in perioada 1 martie - 1 iunie 2013, studentii avand timp pana la data de 1 februarie 2013 sa-si trimita aplicatiile, accesand site-ul www.communitylinks.ro.

Aproximativ 10% dintre studentii care au participat la programul-pilot "Lider Ovidiu", derulat in perioada iulie - octombrie 2012, au primit oferte de angajare din partea companiilor in care si-au desfasurat activitatea.

Pentru stagiul urmator, platforma se va deschide pe 12 decembrie, iar studentii vor putea aplica pana la 1 februarie 2013.

In perioada 1 februarie - 1 martie 2013 va avea loc procesul de selectie. Selectia o fac companiile vizate, in functie de propriile criterii. In anumite cazuri companiile anunta de la inceput criterii de eligibilitate si acestea sunt afisate pe platforma.

Tot miercuri, in cadrul Lider Ovidiu Talks, in Amfiteatrul 2013 al Facultatii de Cibernetica, zeci de studenti economisti s-au intalnit cu lideri inspirationali, antreprenori care au oferit sfaturi utile tinerilor aflati la inceput de cariera.

Andrei Cionca, Asociat Fondator al Casei de Insolventa Transilvania, companie lider de piata al practicienilor in insolventa la nivel national le-a spus tinerilor: "sunteti la varsta la care trebuie sa absorbiti tot, sa va integrati deoarece instinctul se formeaza din experienta anterioara. Trebuie sa va traiti propriul vostru vis, sa nu traiti in visul altora. Daca alegeti calea antreprenoriatului, faceti alegeri, asumati-va riscuri, in primul rand, ganditi-va daca sunteti capabili de riscuri. Va spun din tot sufletul sa va implicati cu pasiune si sa va faceti munca mult mai bine decat altii. Nu in ultimul rand, cititi toate cartile autobiografice care va cad in mana".

Dana Petcu, Country Manager Christian Dior Parfums Romania, desemnata anul acesta, de catre Forbes marca top 1 in categoria lux si top 5 in total marci este de parere ca "este imposibil sa ai succes fara sa faci nimic. Intotdeauna trebuie sa va alocati timp pentru autoeducare, sa va dezvoltati cunostintele. Fiti proactivi in tot ce intreprindeti. Reputatia este foarte importanta, ca de altfel etica si politetea. Este esential sa descoperiti ce va place si sa faceti cu pasiune, fara de care este imposibil sa ai succes".

Presedinte si Fondator al Asociatiei Community Links, Corina Vintan, considera ca "am inceput cu dreptul, atat studentii, cat si managerii care ni s-au alaturat drept parteneri in proiect fiind extrem de multumiti de programul-pilot de asta-vara. Prin urmare continuam in forta, cu o oferta greu de refuzat de catre studenti: stagii de internship in marile companii, unde pot avea sansa sa se angajeze si intalniri lunare cu profesionisti din diferite domenii. Misiunea mea si a acestui sir de conferinte este sa aducem modele profesionale in fata studentilor, oameni care au realizari si care vor dezvalui studentilor cheia propriului succes, dar si greselile si deciziile mai putin inspirate pe care le-au luat de-a lungul timpului, pentru ca si acestea ne ajuta sa evoluam si sa devenim mai puternici. Acest program s-a nascut din dorinta mea de a oferi o sansa viabila pentru schimbul de generatii".

Conferinte lunare cu invitati inspirationali si stagii de internship, acestea sunt cele doua componente definitorii ale lui "Lider Ovidiu", program menit sa-i ajute pe tinerii economisti ai Romaniei sa faca alegeri potrivite si sa le netezeasca pasii spre piata muncii.