Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a precizat duminica, intr-o videoconferinta cu prefectii, ca precipitatiile sub forma de ploaie din sudul tarii se vor transforma in zapada, iar la Bucuresti este posibil un strat de omat de doi centimetri.

Iarna in Bucuresti - ArhivaFoto: Agerpres

In sudul tarii, in prima faza va ploua, dar precipitatiile se vor transforma ulterior in zapada. "La Bucuresti poate aparea un strat de doi centimetri" de zapada, a precizat Ion Sandu.

In aceasta dupa amiaza se vor inregistra cantitati mai mari de ninsoare in judetele Vaslui, Iasi, Neamt, Suceava si Botosani

Dupa ora 21, mai este o atentionare pentru jumatatea de est a tarii, iar in vest inceteaza precipitatiile.

Si in centrul tarii, in judetele Mures, Sibiu si Harghita se va inregistra "pauza de ore bune" de precipitatii.

In aceasta videoconferinta, premierul Victor Ponta a tinut sa-i laude pe cei care au luat masuri pentru a combate efectele ninsorilor: "Vreau sa le multumesc de mai multe ori ca sa sterg din palmele pe care le primesc de la o televiziune", a spus acesta.

El i-a transmis ministrului de Interne sa-l informeze daca are nevoie de noi resurse: "Miercuri la sedinta de guvern daca e nevoie de noi resurse de alocat pentru zone unde s-a consumat carburantul, s-au terminat materialele, imi spuneti si miercuri le afectam".