Administratia Nationala de Meteorologie va emite vineri dupa-amiaza o atentionare cod galben de precipitatii pentru intervalul sambata ora 18:00 - duminica ora 21:00, a declarat vineri directorul ANM, Ion Sandu, citat de Agerpres. Duminica, intre orele 8:00 si 14:00 sunt prognozate precipitatii in toata tara, a anuntat reprezentantul ANM la reuniunea comandamentului de iarna desfasurata la sediul Ministerului Administratiei si Internelor.

Directorul ANM a informat ca in zonele de sud-vest, vest, centru, nord, inclusiv in nordul Moldovei, vor cadea precipitatii sub forma de zapada, iar in partea de sud-vest acestea vor fi asociate si cu vant. In restul tarii - in partea de sud, sud-est si sudul Moldovei vor fi precipitatii sub forma de ploaie.

Prezent la reuniunea comandamentului de iarna, desfasurata la Ministerul Administratiei si Internelor, Sandu a precizat ca precipitatiile pot ajunge la o cantitate de 25-30 de litri pe metru patrat.

"Judetele Mehedinti, Caras Severin, Gorj, Hunedoara, Timis, Arad si Bihor si zona de munte a judetelor Dolj, Sibiu, Arges, Prahova, Dambovita, Buzau, Suceava si Neamt - atentie deosebita este posibila sa fie zapada asociata cu vant", a declarat Ion Sandu.

Reprezentantul ANM a precizat ca exista posibilitatea prelungiii avertizarii meteo dupa ziua de duminica pentru partea de est tarii.

Ministrul Administratiei si Internelor a precizat ca sambata, la ora 11:00, sunt programate sedinta comdamentului national, a comandamentelor judetene si videoconferinta cu judetele. In cadrul sedintei, reprezentantii ANM urmeaza sa faca precizari pentru ziua de duminica pe intervale orare.