Cea mai scazuta temperatura de la inceputul iernii, la nivel national, s-a inregistrat vineri dimineata la Joseni, unde mercurul termometrelor a coborat pana la minus 22 grade Celsius, in vreme ce la Miercurea Ciuc au fost minus 20 grade. Meteorologul de serviciu de la statia meteo Joseni, Rodica Biro, a declarat ca aceasta valoare s-a consemnat in cursul diminetii dupa ce toata noaptea a fost foarte frig. Potrivit sursei citate, temperatura este una obisnuita pentru statia meteo Joseni, minima absoluta a lunii decembrie fiind, aici, de minus 26 grade Celsius, potrivit Agerpres.

Si la Miercurea Ciuc a fost foarte frig, termometrele inregistrand in cursul diminetii valoarea de minus 20 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la statia meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat ca inca de la ora 2.00 a inceput sa se lase ger, cu valori de minus 18 grade, iar in cursul diminetii s-a ajuns pana la minus 20 grade Celsius.

Si celelalte statii meteo din judetul Harghita au inregistrat temperaturi negative. La Toplita au fost minus 14,3 grade Celsius, la Bucin s-au consemnat minus 14 grade, iar la Odorheiu Secuiesc mercurul termometrelor a aratat minus 6 grade.

Aceste valori sunt obisnuite pentru Harghita, cel mai friguros judet din tara, supranumit si Mica Siberie sau Polul Frigului.

Minima absoluta a lunii decembrie in Harghita a fost de minus 33 grade Celsius si s-a inregistrat la Miercurea Ciuc in anul 1998. Cel mai cald a fost in anul 1989 cand tot la Miercurea Ciuc s-au consemnat 16,8 grade Celsius.