Emilio J. Cardenas, fost ambasador al Argentinei la ONU si membru in conducerea Asociatiei Internationale a Avocatilor, scrie intr-un articol publicat in presa argentiniana ca Adrian Nastase a fost un premier "arogant, agresiv, care a crezut ca e mai presus de lege". "Insa, in lumea ciudata a politicii, Nastase ar putea reinvia, transformindu-se intr-un Lazar local", scrie fostul diplomat argentinian.

Cardenas aminteste de tentativa de sinucidere a ex-premierului si de acuzatiile de coruptie care l-au dus pe Nastase in inchisoare. Fostul ambasador la ONU scrie in context despre coruptia generalizata din Romania si alte tari est-europene, care face ca o parte din fondurile UE sa fi fost stopate tocmai din cauza suspiciunilor ca ar putea fi deturnate.

Emilio J. Cardenas scrie ca dusmanul major al lui Adrian Nastase este presedintele Traian Basescu, dar aliatul sau este "populistul" premier Victor Ponta. Basescu si Ponta duc "o lupta politica ce a ingrijorat Uniunea Europeana, care pare să nu aiba incredere in Ponta".