STIRE ACTUALIZATA Parlamentarii au amanat pana dupa alegeri votul decisiv pentru Ion Stan. Plenul Camerei Deputatilor se va intruni miercuri, 12 decembrie, pe tema ridicarii imunitatii deputatului PSD Ion Stan, acuzat de trafic de influenta, dupa ce Comisia Juridica a Camerei a avizat pozitiv, luni solicitarea Ministerului Justitiei, informeaza Mediafax.

Foto:

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor s-a reunit marti dimineata hotarand ca sedinta de plen urmeaza sa aiba loc in 12 decembrie la ora 13:30.

Comisia Juridica a Camerei a avizat pozitiv luni, cu noua voturi "pentru" si un vot "impotriva", cererea Ministerului Justitiei privind arestarea preventiva a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenta. Avizul este consultativ, decizia definitiva apartinand plenului Camerei Deputatilor.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat ca este greu ca in ultima saptamana de campanie electorala deputatii sa se reuneasca in plen si a apreciat ca, probabil, saptamana viitoare se va putea organiza o sesiune de lucru.

"Mandatul actualului parlament se inchide in ziua in care celalalt parlament depune juramantul. Pe cale de consecinta, pana pe 20, 21 decembrie putem, cu siguranta, sa avem un plen in care sa luam in discutie raportul Comisiei Juridice si raportul suplimentar al grupului parlamentar din care domnia sa face parte", a spus Valeriu Zgonea.