Ministerul Educatiei a simplificat procedurile de transfer al elevilor de la o scoala la alta

de R.P.     HotNews.ro
Luni, 3 decembrie 2012, 15:45 Actualitate | Esenţial

Modificare regulament
Foto: edu.ro
Ministerul Educatiei a simplificat procedurile prin care elevii se pot transfera de la o scoala la alta sau de la o specializare la alta. Potrivit unui ordin de ministru publicat in Monitorul Oficial si pe edu.ro, elevii se pot transfera cu avizul consultativ al consiliului de administratie al scolii de la care se face transferul si cu aprobarea consiliului de administratie al scolii la care se face transferul. 

In ce priveste transferul elevilor in timpul anului scolar, ordinul ministrului Educatiei introduce - pe langa cinci situatii definite - si posibilitatea realizarii acestuia in "alte situatii exceptionale, cu aprobarea consiliului de administratie al inspectoratului scolar".

Modificarile prevazute de ordinul privind modificarea Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar aprobat prin Ordinul ministrului educatiei si cercetarii nr. 4.925/2005:

Modificare: Elevii au dreptul sa se transfere de la o unitate la alta, de la o filiera la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/calificare profesionala la alta, de la o forma de invatamant la alta, in conformitate cu prevederile prezentului regulament si ale regulamentului intern al unitatii de invatamant la care se face transferul. Transferul se face cu avizul consultativ al consiliului de administratie al unitatii de la care se face transferul si cu aprobarea consiliului de administratie al unitatii la care se face transferul.

Cum era inainte:
Elevii au dreptul sa se transfere de la o unitate la alta, de la o filiera la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/calificare profesionala la alta, de la o forma de invatamant la alta, in conformitate cu prevederile prezentului regulament si ale regulamentului intern al unitatii de invatamant de la si la care se face transferul. Aprobarile pentru transfer se dau de catre consiliile de administratie ale celor doua unitati de invatamant.

Modificare: Transferul elevilor in timpul anului scolar se poate efectua, in mod exceptional, cu respectarea prevederilor art. 136 - 145, in urmatoarele situatii:
a) la schimbarea domiciliului parintilor intr-o alta localitate, respectiv intr-un alt sector al municipiului Bucuresti;
b) la recomandarea de transfer eliberata pe baza unei expertize medicale efectuate de directia de sanatate publica;
c) la/de la invatamantul de arta sau sportiv;
d) de la clasele de invatamant liceal la clasele de invatamant profesional;
e) de la invatamantul intensiv sau bilingv la celelalte profiluri;
f) in alte situatii exceptionale, cu aprobarea consiliului de administratie al inspectoratului scolar.

Cum era inainte:
Transferul elevilor in timpul anului scolar se poate efectua in mod exceptional cu respectarea prevederilor art. 136-145, in urmatoarele situatii:
a) la schimbarea domiciliului parintilor intr-o alta localitate;
b) la recomandarea de transfer, eliberata pe baza unei expertize medicale efectuate de directia de sanatate publica;
c) la/de la invatamantul de arta sau sportiv;
d) de la liceu la scoala de arte si meserii;
e) de la invatamantul intensiv sau bilingv la celelalte profiluri.

Citeste si:


Citeste mai multe despre   Citeste pe Stirile ProTV

Tara in care nu treci clasa daca nu stii sa inoti. Cum se adapteaza romanii: "Aici e normal sa lasi copiii singuri acasa"

Bucatari de la 6 ani sau cercetasi in toata regula, apti sa se descurce in salbaticie putin mai tarziu. Asta inseamna educatia finlandeza.


90401 vizualizari
 • +4 (4 voturi)    
  Ce inseamna punctul F?! (Luni, 3 decembrie 2012, 15:51)

  Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator]

  "f) in alte situatii exceptionale, cu aprobarea consiliului de administratie al inspectoratului scolar."

  Ce inseamna "alte situatii exceptionale" ?
   #showComment#showComment#showComment#showComment
 • +7 (7 voturi)    
  bucurie mare.....!!! (Luni, 3 decembrie 2012, 15:54)

  translativus [utilizator]

  .....s-a dat drumul la spagi !!!! Sa vezi acu' smecherii si invarteli. Bravo mamarea plagiatorilor, a chiulangiilor si a incompetentilor.
  Asa arata viitorul "scoalei" romanesti din parohia maicii Ecaterina cea ganditoare si de bine facatoare.
  Rusine pentru cei ce invata, vor fi viitorii sclavi !
 • +5 (5 voturi)    
  asa, si... (Luni, 3 decembrie 2012, 16:04)

  lucyan [utilizator]

  cu cei cu bacalaureatul preferentuial cum ramane, nu modificati legislatia sa se poata inscrie si ei la facultati si pe urma sa i si bacul? sau am ramas eu in urma cu stirile, ca vine 9 decembrie si multi nu stiu cu cine sa voteze....
   #showComment
 • 0 (0 voturi)    
  OM 5568/2011 (Luni, 3 decembrie 2012, 19:19)

  cori2012 [utilizator]

  Nu e face nici o referire aii la mult contestatul ordin 5568/2011 care discrimineaza sportivii. Cu toate ca am trimis nenumarate memorii catre toti sfint, nimeni nu vrea sa asculte. Cu ce ajuta aceste modificari?
  Sa le fie rusine.
 • +1 (1 vot)    
  nemernicie (Luni, 3 decembrie 2012, 20:44)

  asada [utilizator]

  Si uite asa loazele inbogatitilor peste noapte si politicienilor ce nu au putut intra la scoli bune , se strecoara pe usa din dos a acestora, cu sacosa de bani in mana. Foame teribila in minister,inspectorate si scoli . Si pe urma ii apuca mirarea ca respectul parintilor si elevilor nu este cel cuvenit.
 • 0 (0 voturi)    
  nu pot... (Luni, 22 septembrie 2014, 11:23)

  laurentiu98 [utilizator]

  Buna ziu!!!am o nedumerire,sunt in cls a 11-1 am fost sa imi fac transferul de la electica la mecanica,am fost in prima saptamana la vro joi,la care directorul mia spus sa vin luni sa imi dea verdictul,am fost luni(adika astazi) la care mia spus ca nu ma transfera(motivul ca am avut o medie destul de buna si e dreptul meu sa stau la electrica,imi poate spune cnv daca se mai poate face cv,sau sa fac vro plangere la ministerul educatiei sau asa cv?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Atacuri la adresa justitiei

Atacuri la adresa justitiei

Din ce zonă vin, în opinia dvs., cele mai grave atacuri și încercări de intimidare a justiției în România?
(Un singur răspuns posibil)
 • Din partea membrilor Guvernului
 • Din partea membrilor Parlamentului
 • Din partea mass media
 • Din partea baronilor locali
Ați vota un politician la alegerile viitoare dacă acesta a atacat justiția sau anumiți magistrați?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • NuHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă