Cateva mii de persoane au vizitat sambata, cu prilejul Zilei Portilor Deschise, sediul Guvernului, decorat cu un tricolor tesut la Targu Jiu, iar premierul Victor Ponta, alaturi de sotie si copii, le-a prezentat vizitatorilor sala de sedintea Cabinetului si a semnat pe steaguri tricolore, relateaza Mediafax.

Ziua Portilor Deschise la Palatul Victoria, de 1 DecembrieFoto: Agerpres

***

UPDATE: Programul de vizitare a Palatului Victoria, prelungit sambata pana la ora 15.00

Programul de vizitare a Palatului Victoria a fost prelungit sambata, de Ziua Nationala a Romaniei, cu doua ore, doritorii avand posibilitatea sa viziteze sediul Guvernului pana la ora 15.00, a anuntat Biroul de presa al Executivului.

Programul anuntat initial era intre orele 9.00 si 13.00.

"Aproximativ 1.800 de persoane au vizitat Palatul Victoria pana la ora 11.00 (in primele doua ore de la deschidere - n.r.)", au afirmat pentru Agerpres, reprezentanti ai Executivului.

Accesul in Palatul Victoria se face pe la intrarea principala, oamenii avand posibilitatea sa viziteze salile de la etajul 1 - Sala de sedinte a Guvernului, Sala de ceremonii si Sala de primiri oficiale.

***

Ponta a declarat ca si-a dorit arborarea si la Palatul Victoria a drapelului national cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, iar viceprimarul orasului Targu Jiu si o fabrica de confectii din localitate au oferit Guvernului un drapel national de mari dimensiuni care sa acopere fatada cladirii.

"Sper ca de acum incolo, in fiecare an, oricine va fi prim-ministru, oricine va fi presedinte, oricine va fi seful Parlamentului, de Ziua Nationala sa foloseasca aceasta idee. E un lucru pe care ni-l redescoperim dupa 1989", a spus Ponta.

El a dezvelit astfel un drapel care acopera aproape in totalitate fatada Guvernului si a aratat ca si acasa, la blocul unde locuieste, a arborat drapelul national.

Ponta a venit la Guvern impreuna cu cei doi copii ai sai si cu sotia, Daciana Sarbu, carora le-a aratat biroul unde lucreaza. Premierul a afirmat ca fiul sau si-ar fi dorit computerul pe care il are in birou, dar fiica sa astepta mai mult sa participe la parada de 1 Decembrie.

Vizitatorilor, Ponta le-a aratat in sala de sedinte a Guvernului unde anume sta fiecare ministru la sedinta Executivului si i-a indemnat chiar sa stea pe scaunele ministrilor, dar i-a avertizat ca "nu sunt confortabile".

"Dupa ce se sta mai mult, o sa vedeti ca nu sunt confortabile. Dar prima data par foarte confortabile", le-a spus Victor Ponta vizitatorilor, potrivit Agerpres.

El si-a exprimat speranta ca Executivul face "lucruri bune".

Oamenii s-au asezat in fotoliile ministrilor din sala in care au loc sedintele saptamanale de guvern, le-au testat confortul. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a remarcat ca cei mai multi vizitatori "se bat pe scaunul ministrului Justitiei".

Premierul a discutat cu oamenii si a dat autografe pe steguletele pe care vizitatorii le primisera la intrarea in Palatul Victoria.

El insusi a primit de la unul dintre vizitatori trei nuci - "cate una pentru fiecare membru al USL" - cu mesajul implicit sa fie tari ca nuca.

Persoanele care au vizitat Guvernul au profitat de ocazie nu doar pentru a lua semnaturi de la premier, dar si pentru a-i inmana diferite cereri, a inainta plangeri legate de anumite autoritati sau a solicita diverse masuri sociale. Pana si un copil l-a intrebat pe premier cand i se va mari alocatia.

Dupa vizita la Guvern, premierul Ponta a plecat cu familia la Arcul de Triumf pentru a asista la parada militara de Ziua Nationala.

***

Potrivit Biroului de presa al Executivului, Palatul Victoria va putea fi vizitat de Ziua Nationala a Romaniei intre orele 9.00 si 13.00. Primul-ministru Victor Ponta a fost gazda pentru vizitatori, intre orele 9.00 si 10.00.

Accesul in Palatul Victoria se va face pe la intrarea principala, urmand ca in intervalul mentionat sa poata fi vizitate salile de la etajul 1 - Sala de sedinte a Guvernului, Sala de ceremonii si Sala de primiri oficiale.