Deputatul Ion Stan a venit joi la Comisia juridica a Camerei, intrunita pentru a elabora raportul privind cererea de incuviintare a arestarii sale preventive, insotit de avocatul sau, Doru Viorel Ursu, acesta din urma spunandu-le jurnalistilor: "Vreti sange? O sa aveti sange suficient!", relateaza Mediafax.

Foto:

B1 TV afirma ca Ion Stan le-ar fi spus membrilor Comisiei Juridice ca a fost amenintat telefonic cu inchisoarea de catre seful SRI, George Maior, citand surse din interiorul Comisiei.

Ora 14:45 Comisia Juridica a amanat luarea unei decizii in dosarul lui Ion Stan, presedintele acesteia, democrat-liberalul Daniel Buda, acuzand USL de tergiversare si dublu limbaj.

UPDATE Intr-o interventie telefonica la B1TV, purtatorul de cuvant al Serviciului Roman de Informatii, Sorin Sava, a declarat ca directorul Serviciului, George Maior, nu l-a amenintat niciodata pe deputatul Ion Stan sau alte persoane. Sava a precizat ca "SRI, si cu atat mai mult dl director Maior, a avut mai multe convorbiri cu membrii comisiei (de control al activitatii SRI - n.red.), inclusiv cu dl Stan" adaugand ca colaborarea serviciului cu comisia a fost una buna.

"Dl Maior a amenintat niciodata pe nimei, nu l-a amenitat pe dl Stan niciodata", a precizat Sava.

Buda a precizat ca USL a votat intr-o singura sedinta in cazul deputatului PDL Trasculescu, insa in cazul colegului lor Ion Stan au cerut completarea dosarului cu alte probe, amanand decizia pentru o alta sedinta.

Stan a venit insotit de avocatul sau, Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne in Guvernul Petre Roman.

Doru Viorel Ursu s-a adresat jurnalistilor spunand: "Vreti sange? O sa aveti sange suficient!".

Stan si Ursu au intrat in sala de sedinte a Comisiei, unde presa nu are acces, lucrarile si deliberarea facandu-se cu usile inchise.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a sesizat Comisia juridica in legatura cu cererea Ministerului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Ion Stan, stabilind ca aceasta are termen pana pe 1 decembrie sa elaboreze raportul.

Ministrul Justitiei a transmis, marti, presedintelui Camerei Deputatilor solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta.