Un roman a fost prins de politia britanica in timp ce monta un dispozitiv special pentru citirea codurilor PIN de pe cardurile bancare. Leonid Rotaru care actiona in orasul Minehead a obtinut astfel 9000 de conturi bancare din care ar fi putut extrage peste 3,2 milioane de lire sterline, potrivit Daily Mail.

Leonid Rotaru, in varsta de 32 de ani, a fost prins marti de politisti cand s-a intors la bancomat sa recupereze cititorul de carduri. Politia a facut perchezitii in casa romanului unde a gasit datele a peste 9.000 de carduri bancare in calculatorul personal. Acestea l-ar fi putut ajuta sa fure din conturile britanicilor 3,25 milioane de lire sterline.

Politistii cred ca barbatul face parte dintr-o retea organizata.

''Iti poti da seama de asta din calitatea echipamentului pe care l-a folosit si din datele amanuntite pe care le-am gasit in computerul sau'', a declarat unul dintre anchetatori citat de publicatia amintita.

Cum actiona romanul

Leonid Rotaru folosea un cititor de carduri extrem de sofisticat, care era montat pe fanta pe unde se introduce cardul in ATM. Utilizatorii treceau fara sa stie cardul lor prin dispozitiv, care inregistra detaliile cardului si ale contului detinatorului. O camera mica filma apoi victima cand introducerea PIN-ul pentru a scote bani.

Rotaru a pledat vinovat pentru patru acuzatii de frauda si posesie de cititoare de carduri.

Nota: Intr-o versiune precedenta a articolului se mentiona eronat ca romanul Leonid Rotaru a furat 3,25 milioane lire sterline. Articolul a fost corectat