Echipele de salvare bulgare cauta un muncitor roman care a cazut in Dunare in timp ce lucra pe santierul podului Calafat-Vidin, relateaza Novinite. Pana in prezent, acesta nu a fost gasit. Muncitorul roman, al carui nume nu a fost facut public, lucreaza pentru Hidroconstructia, un subcontractant roman al companiei spaniole FCC care are un contract cu autoritatile bulgare pentru construirea podului peste Dunare.

Incidentul a avut loc marti seara, in jurul orei 22:00, o ambulanta fiind chemata la fata locului. Potrivit autoritatilor, echipa medicala a revenit in Vidin fara a putea sa ajunga la locul accidentului si sa il localizeze pe barbatul disparut. Echipele de salvare au continuat miercuri eforturile de recuperare.

Potrivit Novinite, barbatul a cazut in apa in timp ce lucra pe o platforma plutitoare. Se crede ca barbatul s-a lovit de unul din pilonii podului si a cazut in apa.

Seful Directiei Inspectia Regionala a Muncii pentru judetele Montana si Vidin (Bulgaria), Dimitar Petrov, a declarat pentru Agerpres ca a fost demarata o ancheta pentru a stabili daca au fost luate toate masurile necesare de protectia muncii. Investigarea propriu-zisa a incidentului va fi efectuata de organele competente de politie, in timp ce politia de frontiera urmeaza sa stabileasca daca incidentul s-a produs in partea bulgara sau in cea romana a fluviului, a precizat oficialul.

Petrov a explicat ca, desi Hidroconstructia este o companie romana, aceasta a fost obligata sa respecte legislatia bulgara in domeniul protectia muncii pentru ca a fost subcontractant al constructorului spaniol al podului, FCC, care avea un contract cu autoritatile bulgare pentru construirea podului.

Pana in acest moment nu a fost contactat de autoritatile romane in legatura cu acest caz, a declarat oficialul bulgar pentru Agerpres.