Turistii straini care viziteaza Centrul Vechi al Capitalei vor avea asigurata protectie sporita, in urma unui protocol incheiat vineri intre Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism si Politia Capitalei, a declarat presedintele ANAT, Corina Martin, la semnarea documentului.

"Am semnat protocolul intre ANAT si Politia Municipiului Bucuresti pentru cresterea sigurantei turistice a vizitatorilor, mai ales in Centrul Vechi al Capitalei. Este zona care atrage cel mai mare aflux de turisti straini. Nu am avut cazuri deosebite semnalate, dar am luat masuri pentru a ne asigura ca turistii nu au niciun fel de problema din punctul de vedere al sigurantei", a afirmat Corina Martin, potrivit Agerpres.

Astfel, grupurile de turisti straini care vor vizita Centrul Vechi vor avea la dispozitie contactul Sectiei de Politie din zona, iar, in functie de anvergura evenimentelor la care participa, pot avea si un echipaj de politie in preajma.

"Agentiile de turism care organizeaza excursii, cu ghid sau fara ghid, in general pentru grupurile de turisti, fie ele mai mari sau mai mici, vor avea la dispozitie contact permanent cu reprezentantii Politiei, mai ales cu cei din Sectia de Politie din Centrul Vechi si vor putea anunta in timp util orice sosire de grup, inclusiv traseul. Colaborarea include si situatia in care este nevoie de prezenta unui politist sau a unui echipaj, daca sunt grupuri sau evenimente mari, de genul celor sportive", a explicat presedintele ANAT.