Locuitorii municipiului Mangalia isi vor exprima parerea cu privire la exploatarea gazelor de sist in sudul litoralului in cadrul unui referendum care va avea loc in aceeasi zi cu alegerile parlamentare, in data de 9 decembrie, informeaza Mediafax.

Consilierii locali din Mangalia au aprobat la sfarsitul lunii octombrie organizarea acestui referendum, iar in cadrul sedintei din data de 15 noiembrie au fost stabilite toate detaliile de organizare a referendumului.

Potrivit hotararii Consiliului Local, cu ocazia referendumului, cetatenii sunt chemati sa se pronunte cu "DA" sau "NU" la intrebarea: "Sunteti de acord cu riscul de afectare a panzei freatice si a turismului pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia, in urma exploatarii gazelor de sist din sudul litoralului?".

In cadrul sedintei de joi, consilierii au mai aprobat modelul listei electorale suplimentare, tipul buletinului, stampilele si timbrele autocolante care vor fi folosite la referendumul din 9 decembrie, informeaza Mediafax.

Referendumul va avea loc in data de 9 decembrie, va incepe la ora 7:00 si se va incheia la ora 23:00.