Premierul Victor Ponta a luat act de anuntul facut de Agentia Nationala de Integritate, privind constatarea incompatibilitatii in cazul a patru demnitari. „Din primele date, am constatat ca sesizarile nu se refera la probleme de incompatibilitate legate de activitatea lor in cadrul echipei guvernamentale, ci la elemente din trecut”, se arata intr-un comunicat al Guvernului. In aceasta situatie, Ponta a cerut celor patru demnitari sa demareze toate procedurile legale pentru a-si prezenta punctul de vedere in fata institutiei si, daca este cazul, pentru a contesta acuzatiile care li se aduc.

Fiind prima zi a campaniei electorale, premierul considera ca astfel de situatii nu trebuie sa fie folosite politic, fiind necesar a fi lamurite rapid.

Ponta a mai precizat ca in cazul in car acuzatiile ANI se vor dovedi intemeiate, cei in cauza nu vor mai face parte din echipa guvernamentala.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) ii acuza de incompatibilitate pe ministrii Eduard Hellvig (Dezvoltare Regionala si Turism), Liviu Pop (Dialog Social) si Ovidiu Silaghi (Transporturi), si pe secretarul general adjunct al guvernului, Dan Mihalache, potrivit unui comunicat de presa al Agentiei. In cazul Hellvig, ANI sustine ca acesta a fost simultan ministru si director al unei companii private, dar si ca ar fi primit bani de la o alta firma, desi nu figura ca angajat. In cazul Liviu Pop, ANI il acuza de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, dupa ce Pop a dat un ordin ca ministru al Educatiei prin care, contrar unor decizii judecatoresti, obliga statul sa retina cotizatia sindicala, fiind astfel asigurat un folos patrimonial fostului sau angajator, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant. In cazul Silaghi, ANI acuza o diferenta de aproximativ 45.955 Euro intre veniturile realizate si cele raportate. In cazul lui Dan Mihalache, ANI sustine ca acesta a ocupat simultan postul de secretar general adjunct al guvernului si functia de administrator la o companie privata.