Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Alexandria, ca Romania are un grad foarte mare de imbolnavire deoarece "sunt conditii de munca, de alimentatie si de viata mai grele decat in Uniunea Europeana", adaugand ca incearca sa-i convinga pe medici si pe asistente sa ramana in Romania, relateaza Mediafax.

"Avem inca un grad foarte mare de imbolnavire, pentru ca sunt conditii de munca, de alimentatie, de viata mai grele decat in Uniunea Europeana si evident fac tot ce pot pentru a-i convinge pe medicii tineri si cei mai putin tineri, pe asistente, sa ramana, totusi, in Romania (...), unde stau pe un salariu de zece ori mai mic si sunt certati tot timpul", a declarat Victor Ponta.

Primul-ministru a spus ca in acest an nu a fost un buget realist deoarece banii s-au terminat in luna septembrie.

"In acest an nu a fost un buget realist deoarece banii s-au terminat in luna septembrie. Degeaba le spui medicilor ca nu o sa aiba 40.000, ci 20.000 de bolnavi. Tot 40.000 o sa aiba. Asa incat este necesar sa avem in anul urmator un buget realist. Noi vrem ca ei sa cheltuiasca 100 de lei, dar se cheltuiesc 200 de lei pentru ca au bolnavi, medicamente de plata si lucrari de investitii. De aceea, eu ma oblig ca acesti oameni sa aiba intr-adevar in buget toti banii pana la sfarsitul anului, nu sa se trezeasca in luna septembrie fara bani, pentru a face apoi datorii, asa cum sunt la acest spital din Alexandria, de 250 de miliarde de lei", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai precizat ca este obligatia sa ca anul viitor sistemul medical sa dispuna de un buget realist, bazat pe ceea ce se intampla in realitate, "nu pe ce-si doreste cineva de la Ministerul Finantelor".

Premierul Victor Ponta a participat, sambata, la ceremonia de semnare a ordinului de incepere a lucrarilor de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta din Alexandria, judetul Teleorman, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea.

Reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria, singurul spital din Teleorman care are serviciu de anestezie 24 de ore, reprezinta cea mai mare investitie in sanatate din Regiunea de dezvoltare III Sud, in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013.

Valoarea totala a investitiei se ridica la 83.496.061,52 lei, dintre care 67.926.908,34 lei constituie valoarea eligibila asigurata prin finantare nerambursabila si din contributia beneficiarului, respectiv din partea Consiliului Judetean Teleorman.

In urma lucrarilor de modernizare, Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria va deveni cea mai performanta unitate spitaliceasca din sudul Romaniei, care va putea oferi conditii avansate de investigatii si tratament pentru pacientii din aceasta regiune.

Interventiile asupra infrastructurii spitalului si dotarile medicale cu echipamente performante vor asigura alinierea serviciilor medicale la standardele Uniunii Europene, acesta fiind de altfel principalul obiectiv al proiectului.