RISE Project a luat legatura cu colegi din Suedia pentru a obtine un punct de vedere de la firma Ericsson AB in legatura cu acuzatiile brokerului fugar Cristian Sima. Serviciul de presa al Ericsson a declarat ca firma nu a platit niciodata mita pentru obtinerea vreunui contract si ca nu a facut nici o plata catre WBS Holding, firma lui Cristian Sima. Firma suedeza a adaugat insa ca: "O investigatie interna a companiei referitoare la o deturnare de fonduri efectuata de fosti angajati Ericsson din Romania si Suedia a descoperit ca acestia au transferat bani in contul WBS Holding in perioada 2000-2003".

Ericsson mai spune ca a initiat o actiune in justitie impotriva lui Thomas Lundin, fost manager al firmei in Romania si ca a si castigat acel demers care a fost facut pentru a recupera fondurile care ar fi fost fraudate de catre acesta.

Citeste raspunsul integral al Ericsson pe Rise Project

Brokerul Cristian Sima a declarat pentru o televiziune din Islanda ca poate dovedi cu documente ca firma Ericsson ar fi facut plati, in anii 2000, catre jurnalistul Bogdan Chireac, prin compania WBS Holding, bani care apoi ar fi ajuns in conturile unor politicieni romani, a relatat marti Rise Project. Bogdan Chireac a negat orice legatura cu Ericsson. Sima, care controleaza WBS Holding, a plecat in Islanda in urma unui scandal in care este acuzat de mai multi clienti ca le-ar fi pierdut banii prin diverse tranzactii financiare.