Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai-Razvan Ungureanu, a discutat cu presedintele Republicii Azerbaijan, Ilham Aliyev, cu ocazia unei vizite la Baku, informeaza biroul de presa al PFC. Discutiile s-au axat pe analiza relatiilor bilaterale, atat in domeniul economic, cat si in cel politic, din perspectiva unei cooperari regionale durabile, atat M.R. Ungureanu cat si presedintele azer reiterand importanta dezvoltarii relatiilor bilaterale, in contextul parteneriatului strategic semnat intre Romania si Republica Azerbaijan.

Mihai-Razvan Ungureanu a aratat ca parteneriatul strategic semnat anul trecut intre Romania si Azerbaijan este rezultat direct al dialogului politic traditional, recunoscand convergenta intereselor nationale, atat in ceea ce priveste aprofundarea cooperarii economice, cat si a cooperarii politice.

Potrivit fostului premier, "exista atat disponibilitate, cat si potential pentru a dezvolta acest dialog si, in acelasi timp, pentru a stabili planuri concrete pentru promovarea marilor investitii azere in Romania. Ne dorim ca Romania sa reprezinte in continuare un punct central in planurile economice ale Azerbaijanului."

Presedintele azer, Ilham Aliyev, a accentuat importanta pozitiei strategice pe care o detine Romania, evidentiind rolul semnificativ jucat de Romania in relatiile dintre Uniunea Europeana si Azerbaijan. Potrivit liderului azer, acest rol face necesara dezvoltarea parteneriatului strategic bilateral si, in egala masura, dezvoltarea si diversificarea raporturilor politice, economice si culturale dintre Azerbaijan si Europa.

Cu ocazia vizitei la Baku, M.R. Ungureanu a avut, de asemenea, intalniri si discutii cu inalti oficiali ai guvernului azer, ministri-membri ai cabinetului, se mari arata in comunicatul de presa al PFC.