Autorul tentativei de luare de ostatici care a avut loc marti dimineata la un oficiu postal din cartierul bucurestean Drumul Taberei este un barbat de 34 de ani domiciliat in provincie, care are unele "nemultumiri personale cu privire la situatia actuala a Romaniei" si "a solicitat unirea Moldovei cu Romania", a declarat marti dupa-amiaza un reprezentant al Politiei.

El a adaugat ca ancheta in acest caz este in desfasurare, barbartul riscand sa fie acuzat de amenintare, ultraj contra bunelor moravuri si port ilegal de arma alba.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Mediafax, ca barbatul voia sa discute cu jurnalistii si cerea "alipirea Romaniei de Moldova" si "taxe ca in Italia".

Barbatul este audiat la Sectia 25 de Politie. De asemenea, politistii audiaza mai multi martori, acestia dand declaratii despre incidentul care a avut loc in oficiul postal din Sectorul 6 al Capitalei.

Oficiali din Politia Capitalei au declarat ca barbatul a intrat in oficiul postal de pe strada Romancierilor, din Sectorul 6 al Capitalei, inarmat cu un topor si un cutit si a inceput sa ameninte ca ii taie pe angajatii unitatii.

Acestia au anuntat imediat politia, iar un echipaj de la ordine publica l-a imobilizat pe agresor.

Oficialii din Politia Capitalei au precizat ca nicio persoana nu a fost ranita.

"Astazi 30 octombrie a.c., in jurul orelor 10.00, un individ necunoscut a intrat in incinta Oficiului Postal nr. 23 din sectorul 6, avand asupra sa un cutit si un topor. Acesta a cerut ca la fata locului sa vina reprezentantii mass media pentru a-si exprima public o serie de nemultumiri personale. Politistii bucuresteni au intervenit prompt, l-au imobilizat pe cel in cauza si l-au condus pentru cercetari la sediul celei mai apropiate sectii de politie", a precizat Politia Capitalei intr-un comunicat de presa.

O angajata a oficiului postal a fost dusa in stare de soc la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a declarat purtatorul de cuvant al Companiei Nationale Posta Romana, Dan Dumitrescu. "O angajata este in stare de soc emotional, fiind dusa la Spitalul Municipal", a spus Dan Dumitrescu.

El a precizat ca, din primele informatii, se pare ca agresorul "are antecedente medicale".

Dan Dumitrescu a spus ca in momentul in care care barbatul a intrat inarmat cu un topor, in oficiul postal din strada Romancierilor erau patru angajati si clienti.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Leonard Grecescu, a declarat ca la unitatea sanitara a fost adusa de un echipaj SMURD o femeie de 53 de ani, in stare de soc, aceasta fiind victima unei agresiuni. El a precizat ca femeia este in investigatii.