Consilierul prezidential Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, a reluat apelul transmis Guvernului prin care ii cere premierului Victor Ponta sa acorde urgent bursele de 200 de lei celor 13.000 de elevi care au inceput in acest an invatamantul profesional, informeaza Agerpres.

"Eu am prevazut 176 de milioane de lei in buget, Guvernul nu are decat de aprobat hotararea de guvern", arata Daniel Funeriu solicitand premierului sa adopte urgent hotararea guvernului pentru alocarea respectivelor burse.

Potrivit fostului ministru al Educatiei, "in urma reinfiintarii invatamantului profesional prin OM 3168 din februarie 2012 un numar de peste 13.000 de elevi au ales aceasta cale, in colaborare cu firme de calitate din Romania. Elevii din invatamantul profesional nu au primit vreun leu din ceea ce li se cuvine prin lege, pentru ca Guvernul nu a aprobat hotararea de guvern respectiva. Am prevazut in bugetul anului 2012 bani pentru ca toti elevii de la invatamant profesional sa primeasca o bursa de 200 de lei din partea statului, incepand cu luna septembrie. Pentru ca Ponta sa nu aiba dubii, sunt 176 de milioane de lei puse deoparte pentru bursele elevilor, ii pot spune si capitolul si titlul din buget unde se afla banii."

Premierul Ponta ar trebui ca, in loc sa vina cu "initiative nastrusnice", precum bacalaureatul "second-hand", sa-i asculte pe angajatorii de calitate care sprijina invatamantul profesional, se mai arata in apelul consilierului prezidential.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ulterior ca hotararea de guvern cu privire la acordarea burselor elevilor din scolile profesionale va fi dezbatuta in sedinta de marti a Executivului. Premierul Victor Ponta i-a solicitat, in context, ministrului ca la urmatoarea sedinta de guvern sa faca o informare cu privire la bacalaureatul pentru anul 2013, astfel incat elevii sa fie la curent cu modul in care vor da examenele.