Radacina crizei economico-financiare este de ordin spiritual si moral, a afirmat patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Daniel, duminica, la finalul sedintei solemne a Sfantului Sinod. "Noi intelegem ca la ora actuala majoritatea tarilor din zona aceasta a Europei se confrunta cu o criza economico-financiara, dar consideram ca mai grea decat criza economico-financiara este criza spirituala. De altfel, radacina acestei crize economico-financiare este de ordin spiritual si moral. Lacomia mare a unora a dus la lipsa de mijloace materiale si de bani a altora", a declarat patriarhul BOR, potrivit Agerpres.

Patriarhul Daniel considera ca toate incercarile, inclusiv perioada comunista, precum si "criza capitalista", sunt incercari care indeamna Biserica lui Hristos sa intareasca mai mult credinta.

Pe de alta parte, parintele Efrem, mitropolit de Ydra, Spetses si Eghina, si-a exprimat aprecierea fata de BOR: "Am fost impresionat sa vad preoti foarte tineri si talentati, indeosebi dirijorii de la Concursul National 'Laudati pe Domnul!' care toti erau arhidiaconi si din acest punct de vedere putem spune ca Biserica Ortodoxa Romana este o Biserica dinamica, care merge foarte hotarata pe drumul acesta al afirmarii Ortodoxiei. Toate aceste manifestari au aratat pe de o parte ce s-a realizat in cei cinci ani de Patriarhat si reprezinta un dar din partea preotilor si al celorlalti ostenitori pe care vi l-au facut cu prilejul implinirii a cinci ani de Patriarhat".

Totodata, a fost lansat noul site al Agentiei de stiri Basilica a Patriarhiei Romane. Site-ul nou este superior vechiului site din punct de vedere al performantei, graficii, dar si din punct de vedere al fiabilitatii, informatiile fiind usor de receptat, noua interfata facilitand o mai mare usurinta de navigare.

Parintele Varlaam Ploiesteanul a prezentat cele mai recente trei DVD-uri realizate de Trinitas TV, cele mai recente trei CD-uri realizate de Radio Trinitas, dar si volumul 'Dialoguri ortodoxe la inceput de mileniu: 30 de interviuri cu ierarhi ortodocsi', aparut la Editura Trinitas a Patriarhiei Romane.

Sub presedintia Patriarhului BOR, duminica, in ziua sarbatorii Sfantului Ierarh Iachint, Mitropolitul Tarii Romanesti, la Palatul Patriarhiei a avut loc sedinta solemna a Sfantului Sinod al BOR. Tema intalnirii a fost 2012 - Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor in Patriarhia Romana.